Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Kaptam ma egy levelet az...

Kaptam ma egy levelet az ügyészségről, de valamit nem értek?

Figyelt kérdés

Az első oldalon az van benne, hogy határozat a nyomozás megszüntetéséről. A gyanúsított ellen büntetendő garázdaság vétsége miatt indult nyomozást - mivel a cselekmény nem bűncselekmény - megszüntettem.

De a legvégén meg már az van, hogy..........vétsége miatt vádiratot nyújtottam be a városi bírósághoz.

Most akkor mi van???

2012. febr. 8. 10:56
 1/6 A kérdező kommentje:
Most akkor mehetek a bíróságra? Mikor engem még ki se hallgattak, nem voltam behívva a rendőrségre sem.
2012. febr. 8. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:
a vétség az enyhébb mint a büncselekmény, valoszinü lesz biroság
2012. febr. 8. 19:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Abban is tudsz esetleg segíteni, hogy ebben az esetben milyen büntetéseket szabnak ki? Gondolom szabadságvesztésre csak nem ítélik az embert? Akkor pénzbírság?
2012. febr. 8. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Btk. 271. §

271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,

b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva,

b) nyilvános rendezvényen,

c) fegyveresen,

d) felfegyverkezve

követik el.

(4) Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van.

(5) E § alkalmazásában erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására.

2012. febr. 8. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

A garázdaságot megszüntették mert a tényállásból az derül ki, hogy nem az történt, viszont büntetőeljárás továbbra is folyik az elkövető ellen csupán más indokkal ami enyhébb és valószínűleg magánvádas lesz.

Egy kis pontosítás mi is a vétség és bűntett.

Btk.:

11. § (1) A bűncselekmény bűntett vagy vétség.

(2) Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre a törvény két évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli el. Minden más bűncselekmény vétség.

2012. febr. 10. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:
A ".... vétsége" miatt az Ügyészség megalapozottnak találta a gyanúsítást, elegendőnek a beszerzett bizonyítékokat, így a vádat csak ez ügyben képviseli, a másikban folytatott eljárást megszüntette.
2012. febr. 11. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!