Férfiként hosszú haj viselését megengedik a rendőrségnél?
Amiről neten utánaolvasással megtudtam csak annyi hogy ne takarja a ruházaton a rendfokozati jelölést. De ettől még pl egy derékig érő hajú férfi lehet rendőr?
habár a tippem az hogy nem mert soha életemben nem láttam hosszú hajú rendőrt.
"Látom nem érted mit írtam, nem azért mert azt zavarja aki viseli, hanem azért mert az ellenfél ki tudja használni. Ha megragadom a hosszú hajad, azt csinálom veled amit én akarok."
Ennyi erővel ezt csajjal is meg tudod tenni, nekik mégse kötelező röviden tartani. Vagy az övért nem fogják megragadni?
Ami meg a szamurájokat illeti az nem csak forgatókönyv, nekik is hosszú hajuk volt, a kelta harcosoknak is, a vikingeknek is, mégse volt semmi ilyen jellegű gondjuk.
"Ha megragadom a hosszú hajad, azt csinálom veled amit én akarok."
Ha...
Történetesen nem 1 méteres hosszú rocker hajra gondoltam, csak 6-7 centisre. És ha elég jó vagy nem fogják pont a hajad elkapni. Velem legalábbis még sose fordult elő, hogy pont a hajam ragadja meg az ellenség. Ha elég profi vagy, akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe. De ennyi erővel a füledet is levághatnád, mert azt is el lehet kapni harc közben. :D
De mint mondtam, ennyi erővel a csaj rendőröknek is megragadhatja a támadó a haját úgyhogy FUCK LOGIC a praktikus viselésre.
Plusz:
- Nem mindenkinek áll jól a hosszú haj
(Amikor rövid volt a hajam kb egy csajnak se jöttem be, mert olyan átlagosan néztem ki vele)
- A csajoknak nem jön be, ha alig van a fejeden valami
(Főleg hogy divatban van a hosszabb haj)
Csak, hogy egyértelmű legyen:
Az egyenruhás szolgálatot ellátó, vagyis egyenruhás beosztásban lévő rendőrnek pontosan meghatározza a szabályzat, hogy milyen haja lehet. Lényegében csak rövid.
A civil ruhás beosztáshoz nem rendeltek hasonló szabályozást, vagyis semmi nem tiltja a hosszú hajat, legfeljebb a főnök cseszeget és szivat miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!