Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elveszett a postán a telefonom...

Elveszett a postán a telefonom. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Már novemberben postára adtam,és azt mondták várjak,de tegnap jött egy levelem h. nem találják a csomagot.

A telefon apám nevén van,de nem tudja mi történt.Nem szeretném ha gond lenne belőle.Tudtommal a rendőrségen bejelentést lehet tenni,és ez után a szolgáltató kerestetheti a készüléket.Ez tényleg így van?És csak édesapám intézkedhet?

18/L

2012. jan. 19. 09:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ajánlva adtad fel a csomagot? Mert a posta felelősséget vállal a csomagért ez esetben és kártérítést is fizet szerintem. Tehetsz a rendőrségen is bejelentést, hogy elkallódót a telefon, de nagy valószínűséggel nem lesz meg.
2012. jan. 19. 12:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen. Elveszett postai csomag esetén ha jól tudom 50.000Ft a kártérítés, kivéve ha volt értéknyilvántartás a küldeményen. November óta már mindenképp kézbesíteni kellett volna. A rendőrségnek ehhez semmi köze
2012. jan. 19. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Elveszett küldemény esetén, ha könyveltként lett feladva (ajánlottan v. csomagként), a feladási díj 15-szöröse, plussz a feladási díj a kártérítés összege. Menj be bármely postára az ajánlott szelvénnyel vagy csomagszállítóval, amit kaptál, kérj egy Tudakozvány nevű nyomtatványt, töltsd ki és add be.
2012. jan. 19. 19:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen ajánlottan adtam fel de értékmeghatározás nélkül,az értesítőben ott volt a kártérítés lehetősége,a postaköltséget már megkaptam.Ez komoly h. 15x-öse?Mert akk. egészen jó.A rendőrségre azért gondoltam mert apám nevén van és ha visszaélés lenne vele akk. őt vennék elő,meg a t-mobilos hölgy azt mondta h. ha jelentem a rendőrségen akk. a t-mobil le tudja tiltani a telefont,és ha hálózatra csatlakozik és nem írták át a számát akk. bemérik,és a helyi hatóság köteles utánnajárni,és lehet előkerül a teló is.
2012. jan. 20. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!