Láttátok a híradóban az amerikai kismamát, aki agyonlőtte a betörőt? Mit kapna érte az, aki Magyarországon csinálna ilyet?
Figyelt kérdés
Amerikában jogos önvédelem,itt gondolom gyilkosság.2012. jan. 5. 19:03
11/28 dizus válasza:
Tulajdonképpen semmi sem fog ezzel változni.Aki olyan beállítottságú volt,az eddig is bármivel ártalmatlanná tette valahogy az elkövetőt.Aki meg szepegett a betöréskor az mit csinálna egy nagykéssel vagy netán egy fegyverrel.Hiába lenne minden háztartásban fegyver,azért azt pokoli nehéz elsütni egy emberre célozva!
12/28 anonim válasza:
"Itt mindenkinek van otthon fegyvere? Én ha ezt lehetővé teszik se tartanék, nem kockáztatnék, hogy a gyerekem kezébe kerül,"
Át kéne olvasnod a tárolás szabályait! Mondjuk ilyeneknek én sem adnék!
13/28 anonim válasza:
Vannak szabályok, és vannak elég csúnya balesetek, vagy nem balesetek, amit az okoz, hogy sokan nem tartják be a szabályokat. És nem csak az USA-ban élnek degeneráltak.
14/28 doboszoli válasza:
"..nem lenne annyi lőszer.."
DE! Lenne. Aki nem hiszi, járjon utána!D)
15/28 anonim válasza:
Ha a betörő rátámadna, és a fegyverét legálisan tartotta, akkor elvileg lehet jogos önvédelem. A törvény már nagyon megengedő ezzel kapcsolatban (évek óta).
Itt a fegyver téma a labilis, mivel csak nagyon-nagyon kevesen tarthatnak otthon legálisan.
A jogos önvédelem is gyilkosság egyébként, hiszen halál az eredménye, legfeljebb a törvény nem szankcionálja.
16/28 dizus válasza:
Ha önvédelemből kifolyólag hal meg az nem gyilkosság,hanem emberölés!
17/28 anonim válasza:
Magyarországon az életfogytiglan az 23 év.Nem is tudom mért hívják annak.Amerikában meg börtönbüntetés lehet ilyen 125 év is és azt már tényleg annak hívják.
18/28 anonim válasza:
Nálunk is van tényleges életfogytiglan.
19/28 A kérdező kommentje:
Még nincs fegyverem, de ahogy engedékenyebbek lesznek az otthoni fegyvertartás szabályai, beszerzek egyet. Ha valaki betör,nem muszáj megölni, lábon, kezen, seg.be, stb lehet lőni. És egy golyóval a farába már nem biztos, hogy az én pénzemre fájna a foga, de ha mégis,akkor egy régifajta pisztolyba is 6 töltény fér.
2012. jan. 8. 17:24
20/28 dizus válasza:
Hivatalosan soha nem lesz otthon éles lőfegyvered!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!