Mi a teendő, ha a héten kaptam kézhez egy 2009. jun.2-ai határozatot a rendőrségtől?
2008.decemberében közigazgatási bírság kiszabásáról kaptam határozatot, valamint egy 50ezres csekket. Kértem a fotó megtekentését amit 2009.májusában ki is küldték, majd megtettem a fellebbezést. 2010 januárjában kaptam egy levelet tőlük, miszerint újrahasznált illetékbélyeggel láttam el a fellebbezésemet.Ezt követte hogy igazoltam a blokkal a valódiságát. Aztán semmi... Már azt hittem vége. Majd a napokban ( 2011.december) kaptam egy helybenhagyó határozatot 2009 jun 2.ai dátumozással. Miszerint köteleznek hogy fizessem be az elsőfokú határozatban szereplő összeget az akkor kapott csekkel...
Kérdésem: Megtehetik ezt? Követelhetnek ilyen dátummal? Nincs ez még elévülve?
Válaszaitok előre is köszönöm.
Persze, sok sok évre visszamenően is követelhetik ezeket a dolgokat, ezek nem olyan dolgok amik elévülnek. De én azért bemennék a rendőrségre, utánakérdezni ennek a dolognak.
Különben édesapám is járt így, 5 évvel valami bírság után még követeltek valamilyen részletet, pedig már nem is emlékeztünk rá.
5 év az elévülés.
De ha időközben kaptál róla valami felszólítást, módosítást, stb, akkor attól számít az 5 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!