Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » FONTOS! Kideríthető ki a...

FONTOS! Kideríthető ki a személy ha megvan a telefonszáma? Vagy fel is jelenthetem?

Figyelt kérdés

Van egy fiú aki "másnak" adta ki magát.. a telefonszámát tudom mert sms-eztünk, miután kiderült a csalása letiltott, letörölte magát facebookról, ez ügyben tehetek feljelentést?

Vagy miképp deríthetném ki, hogy kivolt a telefonszám tulajdonosa, lakhelye sbt. a szám titkosítva van tehát tudakozon nem fog menni. szerintetek a rendőrség foglalkozna ezzel az üggyel, ha a személy csak msnen küldött képet (fbon nem volt fenn neki magárol kép csak valami focistárol), megfenyegetni nem fenyegetett?

2011. dec. 17. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

sem szabálysértés,sem bűncselekmény nem történt.Ok nélkül egy telefonszámot senki nem fog neked kideríteni.

2011. dec. 17. 16:11
 2/8 A kérdező kommentje:
irtam privátot! én úgy tudom ez bűncselekmény, hisz más személy képeivel élt vissza.. vagy a rendőrségnek nagyobb baja is van? és ha bemennék rendőrségre milyen ürüggyel utasítanák vissza a kérésem?
2011. dec. 17. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Bemehetsz, feljelethetsz, és senkisem fog foglalkozni veled. Az, hogy másnak adta ki magát, addig nem érdekes, amíg nem követett el valamilyen anyagi kárt okozó csalást. Persze, személyes adatokkal való visszaélés, de az igazság az, hogy egyetlen nyomozó sem fog nekiállni a munkának.
2011. dec. 17. 17:09
 4/8 A kérdező kommentje:
értem.. és ha találnék valami rendőr ismerőst ő segithetne?
2011. dec. 17. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Figy, attól függ, hogy melyik kerületben jelentettedfel, nyilván a csepeli rendőrkapitányság nem fog tudni foglalkozni nagyon ezzel az üggyel, és az ügyészen is múlik, hogy mennyi dolga van.
2011. dec. 17. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Semmiért nem tudod feljelenteni. Hiába adta ki magát másnak, valószínűleg fiktív adatokat irt be és nem más létező személy adatait.

Bemehetsz bármelyik Rendőrkapitányságra, de azzal a lendülettel el is küldenek és nem azért teszik ezt, mert lusták vagy nem akarnak foglalkozni vele, hanem azért fogják azt tenni, mert nem valósult meg bűncselekmény.

2011. dec. 17. 18:05
 7/8 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm a válaszokat. akkor ez ugy tünik ennyiben marad, az ember pedig egy szegénységi bizonyítványt mutatott be magárol.:)
2011. dec. 18. 00:16
 8/8 Hatori Michiyo válasza:

Tévedtek. A mások adataival visszaélés (fénykép is annak számít!), a valótlan adat állítása bűncselekmény, még akkor is, ha anyagi kár nem történt, visszaélésnek számít.

A következő körökben tudsz feljelentést tenni:

személyhez fűződő jogsértés

emberi méltósághoz való jog sérülése

megtévesztés

becsület sérelme

Mivel magam is végigjártam ezt az egész procedúrát, azt tudom javasolni, hogy elsőként egy magánnyomozó céget keress fel, akik a tényleges személyazonosságot kiderítik és ha így, a valós adatok (név, lakhely, szül. idő, an.) adod be a feljelentést, nem söprik asztal alá...

Sok sikert, kívánom, hogy legalább egy nyilvános bocsánatkérésig jussál el a bíróságon... mert az internet lehet személytelen, de amit egyesek művelnek, az felháborító és beteg.

Andi

2012. márc. 26. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!