Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezek észnél vannak? Bezárni 8...

Ezek észnél vannak? Bezárni 8 börtönt, amikor van olyan amelyikben 180%-os túltelítettség van, és a jobbakban is 130-140%-os?

Figyelt kérdés

Draskovics kijelentette, hogy ezzel akarnak spórolni. Na de a józan ész meg eltűnt? Ha egyszer még 8-ra lenne szükség, nem pedig 8-at bezárni, akkor ezt mégis hogyan gondolja? Némelyikben most is hihetetlen, emberhez nem illő állapotok vannak, na most még ezt akarják fokozni? Ti mit szóltok ehhez? Nyugodtan tapossuk csak az emberi jogokat, csak mert csak, aztán meg ne csodálkozzunk, ha különböző emberi jogvédő szervezetek minket oda sorolnak ahova .... Én egyről tudok, amit az állapota miatt zártak be (3 emeletes ágyak, elképesztő körülmények, kicsi zárkák stb), na most ti egyetértetek ezzel? Mellesleg ismét egy látszat-intézkedés lenne sztem, hiszen olyan hatalmas megtakarítást nem jelentene államháztartási szinten.

Mi a véleményetek:

2009. máj. 16. 09:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
szerintem nem spóról, csak fél
2009. jún. 14. 20:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek egy kommentjére:Nem élvezném egyáltalán,viszont nem is teszek semmi olyat,hogy így nyaraltassanak.
2009. jún. 14. 21:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Hm.. én bevonulnék. Királyos luxusbörtönök vannak, menő konditermek, magánszobák, internet.. ingyen kaja, fűtés-lakhatás.. és még pénzt is lehet keresni...

Veszprémben meg a valódi wellness börtön..

2010. máj. 19. 23:56
 14/15 Bocipók ***** válasza:

Tudom, hogy drasztikus, de én is visszaállítanám a halálbüntetést, mert nincs igazán visszatartó erő. Persze különbséget tennék az erős felindulásból elkövetettnél (pl. apuka több évig rettegésben tartja a családot és egyik pillanatról a másikra az egyik gyereknél betelik a pohár és beleállítja a kést apuka hátába), a baleset okozásnál (pl. elütöd a részeg biciklist) és az előre eltervezettnél, rablásnál stb.

Nemi erőszaknál se néhány évet adnék, mert ami most megy az vicc. Ezek eleve beteg emberek, szóval kiengedik őket és ugyanúgy keresnek egy újabb áldozatot.

Nem tudja semmi megállítani őket, csak maga a halál. Szóval inkább ki se jöjjenek.

Persze nehéz ügy, mi minek számítson, melyik kategóriába tartozzon. Mérlegelni kellene.

Pl. Volt egy kislányt, akit megerőszakolt a saját apja, a lány terhes lett és amikor az apja újra próbálkozott nála akkor a lány leszúrta az apját egy konyhakéssel. Simán kapott volna 13 évet jogszabályok alapján. Asszem kapott is, de fellebbeztek és a Köztársasági Elnök Ür úgy döntött, hogy felmenti.

Inkább nevelje fel a gyermekét ő, próbáljon meg normális életet élni amennyire ezek után lehet, ne kelljen még pluszban börtönben rohadni amíg középkorú nem lesz. Ha börtönbe került volna 3 élet ment volna tönkre teljesen és végérvényesen. A lányé, az anyukájáé és a kisbabáé. Így van esély javítani.

Ezzel persze ellentmondok annak, ha valakit kivégeznek, az nem tud javítani. De az aberráltak nem gyógyulnak meg, visszaesőnek számítanak.

De ha börtönök mellé egyébként jó lenne, ha munkahelyeket teremtenének (rácsokon belül) pl. mezőgazdasági létesítményeket felhúzni, hogy hasznossá tegyék magukat, mert munka nélkül nem fognak a társadalomba visszaszokni. De persze ez is plusz beruházás lenne+a döntéshozók nem túl kreatívak, csak egymást tudják fikázni, egy normális, épkézláb ötletük nincs. Szóval ebből sem lesz semmi.

2010. aug. 9. 14:40
 15/15 anonim ***** válasza:

én az egész rendszert változtatnám. Most megy a hírekben., hogy egy rendőrgyilkos tolvaj kártérítést kap a magyar államtól, mert lebénult miközben elkapták.

Az ilyenek nem érdemelnek semmit. Nem érterm mire fel kap pénzt, ha egysze3r jogszerű intézkedés közben a saját bűne miatt érte "szerencsétlenség" ?

Veszprémben volt egy orvostanhallgató csaj, akit négyen letepertek az utcán, hogy megerőszakolják. Végül inkább velük ment, nehogy komolyabb baja legyen, másnap reggel meg arra ébredtek azok a parasztok, hogy sebészi pontossággal kasztrálta őket a csaj. Végül ők semmi büntetést nem kaptak, de a csajt két évre leültették. Drasztikus és megdöbbentő nyilván a csaj önbíráskodása, de szerintem igenis jól tette. Így csak gyereke nem lesz többet azoknak a szemeteknek, és legalább jól megijedtek.

Miért van az hogy a jó embereknek kötelességei vannak, a bűnözőknek meg jogai?

2010. aug. 9. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!