Mért baj az, ha néha elgyepálják őket?
Unokatesóm fegyőr az xy börtönben.Csoport társammal beszélgettünk erről, mondtam neki, hogy azért kapják a rabok az ívet rendesen. Na nem úgy kell elképzelni, hogy ha nem tetszik a pofája egyes raboknak, akkor nekimegy/mennek. De bizony, ha ugat, ha agresszív hát....
Erre csoporttársam teljesen fellátott,hogy marha jó, mi jogon üti meg a rabot épp elég büntetés neki a börtön, és különben is unokatesómnak fegyelmet kellene tartani, nem megverni őket, meg ez a szabály, ő nem bánthatja őket.
Hát olyan jogon, hogy:
1. az a rab megölhette azt a nénit, megerőszakolhatta azt lányt, s még sorolhatnám, és akkor nem vághatják jól pofán?
2. ez már nem az óvoda meg iskola kategória, hogy ha rossz vagy, akkor "ejnye te kis buta", meg kap egy fekete pontot, vagy egy egyest...
3. a fegyőröket úgymond tisztelni kell, illetve kellene, most, ha nyálas képpel megkéri, hogy ne rosszalkodjon, hát körbe röhögik a rabok és sz@rnak a fejére.
4. Épp elég büntetés a börtön? hát ezen besírtam, igen, nagy büntetés a konditerem, meg a tévé és mi egyéb..:D
5. Az a szabály, hogy nem bánthatja őket: aham, és az is szabály/törvény, hogy ne ölj, és ne lopj, ne erőszakolj...
Jó elviekben egy anyázásért nem bánthatnák őket, csak akkor, ha a fegyőr ellen agresszívan lépnek fel, akkor alkalmazhatnak kényszerítő nem tudom micsodát..:D
Csak azért ki tudja vigyorogva végig hallgatni, hogy "ha kijövök megkeresem a családodat, és anyáddal kezdem", "de nagyra nőttél keménynek hiszed magad mi?" meg hasonló beugatások.
Titkon megsúgom, én még külön veretném is őket....
24N
Mellesleg: ha jól értettem a kérdésed végét, aki beszól neked, azt megütöd? Akkor nem is kell elmenned fegyőrnek, börtönbe kerülsz hamarosan anélkül is.
Hasznos volt számodra ez a válasz?
Ha szerinted baj van ezzel a válasszal, jelentsd a moderátorok felé, a probléma megjelölésével! Kérlek csak olyan válaszokat jelents, ahol a válaszoló egyértelműen rosszindulatú vagy szabályzatsértő megjegyzéseket tett, azért ne jelents választ, mert nem értesz vele egyet (ezt csupán értékeld a lefelé mutató nyíllal). Előre is köszönjük segítséged!
Ez a válasz trágár
Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar
Ez a válasz rasszista
Ez a válaszadó értelmetlen dolgokat ír
Ez a válasz egy hirdetés
Ez a válasz más szempontból problémás
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:27
ki mondta, hogy én megütök bárkit is? Ezt mégis honnan vetted? Én soha sem ütöttem meg senki, és nem is tervezem
A komment megírásának időpontja: ma 19:17
én ugyanezt csinálnám
igen, azért nehogy már kilyukadjunk odáig, hogy még a seggüket is nyalják ki a raboknak....
ezt azoknak írom, akik szerint még unokatesóm a paraszt..
1. Nem vághatja jól pofán, mert nem azért van ott. A fegyőr büntetés-végrehajtó (érted, a büntetést hajtja végre...), nem ítélkezik. Nem ez a feladata. Csak akkor üthet, ha a rab nekitámad, vagy extrém esetekben (ha a szökést máshogy nem lehet megakadályozni pl.).
2. Ez nem érv.
3. A fegyőröket nem kell tisztelni, csak az utasításaikat kell végrehajtani. A fegyőr nem felettese a rabnak. Még egyszer: félreérted (félreértitek) a fegyőrök feladatát, ők nem kiképzőtisztek.
4. Ez sem érv. Az állam ezt az ítéletet szabta ki, a börtönőrnek nem feladata ezt a döntést felülbírálni, mert nincs hozzá sem joga, sem képesítése.
5. :DD Ez már olyan röhejes, hogy reagálni is nehéz rá. Több sebből vérzik a gondolatmeneted: a büntetés kiszabásánál fontos szempont a rehabilitáció. Szted hogyan rehabilitálható az a rab, akit bucira vertek az őrei? Milyen társadalom lenne az, ahol mindenki saját belátása szerint ítélkezhet mások fölött akármilyen eszközökkel? Ha szerintem te bűnt követtél el, akkor sz.rrá üthetlek egy hólapáttal? És akkor én is bűnt követek el, és a rokonaid vernek engem sz.rrá? Őket pedig az én rokonaim? Szerinted hova vezetne ez?
Nem kell vigyorogni, tűrni kell. Ezt a szakmát választották, és ezért fizetik őket. Ha nem tetszik, lehet váltani - de ez a foglalkozás kicsit túl felelősségteljes ahhoz, hogy rosszul végezzék.
Titkon megsúgom, ha ezzel a mentalitással valaha is hatalmi pozícióba kerülnél, nagyon hamar kikészítenének. Szerencsédre erre - a hozzászólásod alapján - nem sok esély van.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!