A híradóban miért nem mutatják a bűnözők arcát?
úgy tudom, hogy amíg csak gyanúsított vki, addig nem lehet közölni a nevét és arcát. persze megkerülni lehet, és szokták is pl:
"P.Tamás blogger aki az interneten Tomcat néven ismert"
"T. Krisztián olimpikon"
de miért van benned olyan nagy vágy az iránt, hogy lásd az arcát ?
Nézd, bűnt követ el avagy sem, jogai megmaradnak természetesen, és ugye főleg csak gyanúsítotti, vádlotti szakaszban kifejezetten alkotmányellenes, gondolj bele, ha rólad lenne szó, és valami kitalált cirkusz miatt lennél 2 évet előzetesben aztán tudja fene netán a végén felmentenének de közben már minden lap lehozta a képedet. Örülnél neki?
Jó csak várjunk, induljunk ki abból, hogy egy valódi jogállamban talán lenne értelme is a kérdésnek, de itt ahol minden kreációk alapján is simán elmeszelnek valakit, na itt ne is haragudjon a világ ...
Nekem 1x ügyvéd haver mondta amikor elég gyakran kiakadtam x és X ökörségeken, hogy jaj hagyjam a hülyeségeket, ez itt nem az igazságról szól, az senkit nem érdekel, azt majd megbeszéljük, ez itt most jogszolgáltatás, nem pedig igazságszolgáltatás, szóval ne nagyon erőlködjön az igazának bizonygatásával mert ő kerül bajba. Aztán majdnem így is lett.
Szóval azt mondom, majd ha demokrtaikus állam leszünk, akkor az ilyen kérdések is elő jöhetnek, addig sajnos semmi értelme. De nagyon csodálkozom, hog yléteznek ennyire naiv emmberek, hát mindaddig amig nem találkoznak egyszer az úgynevezett igazságszolgáltatással, aztán lehet hogy majd radikálisan változik az elképzelésük.
"És nekünk nincsenek jogaink??!"
Jogunk van kussban maradni. Ennyi és nem több. Ha valaki kinyitja száját és igazat mond azt elássák. Ha nem is szó szerint, pszichikailag. Lásd (többek közt) Jobbik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!