A rendőrtanoncok ugyanúgy kapnak fizetést, mint a smasszertanoncok?
Most úgy van, hogy 1 év az iskolában, és 1 év kint.
Az iskolában töltött idő alatt a mindenkori köztisztviselői illetményalap 20%-át kapják, ami 2008óta be van fagyasztva elvileg 5 évig. Tehát az illetményalap 38650Ft aminek a 20%-a 7730Ft.
Van még tanulmányi eredménytől függően járulék.
3.5 felett 7730Ft+ennek a 25%-a
4.0 felett -//-+50%-a
4.5 felett -//-+100%-a
Szakaszparancsnokoknak jár +7730Ft
Illetve a DÖK (Diák önkormányzatisnak)+7730Ft 25%-a (1932Ft)
A gyakorlaton töltött idő alatt, ami a második 1 év, ott azt hiszem, hogy úgy 86eFt-körül kapnak. Ezt nem tudom 100%-ra, mert nekem még 2 éves volt az iskola, és végig bent voltunk. Ismerős végzett most így, ő mondta, hogy kb ennyi. Bár nem tudom, hogy számolják ki.
A rendészeti iskolában elvárják, hogy 100%-ban azt csináld. Nekem is az ismerősöm főiskolára járt, elkezdte a rendészetit, és akart menni vizsgákra. Nem adtak neki szabadnapot, és azt mondták, hogy ha orvosilag megy el, akkor kirúgják. Válasszon, hogy átadja-e a helyét másnak a tízszeres túljelentkezésben, vagy végigcsinálja. Így kénytelen volt halasztani a fősulin.
Szóval ott nem tűrik ha máshova is jársz, kivéve ha szoros összefüggésben van a tanulmánnyal, vagy valamilyen elismert sportoló vagy. Hétvégente is kell szolgálatokat adni.
Szívesen válaszolok minden kérdésedre, de nem értem, hogy mi logika van abban, hogy jogi diploma megszerzése mellett, beállsz rendőrnek, 90eFt-os fizetésért...
Akkor már inkább jelentkeznék RTF-re, ott azért már más a bértábla.
A szakközépiskolában körülbelül 10%-a foglalkozik a tananyagnak a büntető joggal. Ott nem igazán tudod hasznosítani a tudásod, mivel a fizikai erőnlét is nagyon fontos, illetve nem lehet semmilyen egészségügyi bajod, vagy mentális. Sokan nem is tudják, hogy ők bizony valamilyen betegségben szenvednek, vagy depressziósok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!