Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrtanoncok ugyanúgy...

A rendőrtanoncok ugyanúgy kapnak fizetést, mint a smasszertanoncok?

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 20:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Tudtommal tanulóként ösztöndíjat (20 X ezer ft-ot), próbaidősként (talán 1 év után) fizetést kapnak.
2011. szept. 1. 21:00
 2/15 anonim ***** válasza:

Most úgy van, hogy 1 év az iskolában, és 1 év kint.

Az iskolában töltött idő alatt a mindenkori köztisztviselői illetményalap 20%-át kapják, ami 2008óta be van fagyasztva elvileg 5 évig. Tehát az illetményalap 38650Ft aminek a 20%-a 7730Ft.

Van még tanulmányi eredménytől függően járulék.

3.5 felett 7730Ft+ennek a 25%-a

4.0 felett -//-+50%-a

4.5 felett -//-+100%-a

Szakaszparancsnokoknak jár +7730Ft

Illetve a DÖK (Diák önkormányzatisnak)+7730Ft 25%-a (1932Ft)

A gyakorlaton töltött idő alatt, ami a második 1 év, ott azt hiszem, hogy úgy 86eFt-körül kapnak. Ezt nem tudom 100%-ra, mert nekem még 2 éves volt az iskola, és végig bent voltunk. Ismerős végzett most így, ő mondta, hogy kb ennyi. Bár nem tudom, hogy számolják ki.

2011. szept. 1. 22:03
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Még egy kérdést szeretnék feltenni; én jelenleg nappali tagozatos joghallgató vagyok, ha átmennék levelezőre, akkor úgy érdemes lenne rendőrtanoncnak mennem, vagy ez még a levelező tagozattal sem fér össze (időben)?
2011. szept. 2. 13:06
 4/15 anonim ***** válasza:
Az nem fog összeférni. Ugyanis a rendőrsuli nappali tagozatos. Ezzel nem fogsz tudni összeegyeztetni egy levelezőt.
2011. szept. 2. 13:20
 5/15 anonim ***** válasza:

A rendészeti iskolában elvárják, hogy 100%-ban azt csináld. Nekem is az ismerősöm főiskolára járt, elkezdte a rendészetit, és akart menni vizsgákra. Nem adtak neki szabadnapot, és azt mondták, hogy ha orvosilag megy el, akkor kirúgják. Válasszon, hogy átadja-e a helyét másnak a tízszeres túljelentkezésben, vagy végigcsinálja. Így kénytelen volt halasztani a fősulin.

Szóval ott nem tűrik ha máshova is jársz, kivéve ha szoros összefüggésben van a tanulmánnyal, vagy valamilyen elismert sportoló vagy. Hétvégente is kell szolgálatokat adni.

2011. szept. 2. 13:24
 6/15 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ez nem olyan, mint a smasszertanoncoknál, hogy levelező mellett azért tudod csinálni (a nappalit ott dettó nem lehet). Mondjuk sportban jó eredményeket értem el, de sztem annyira ez nem számít, mert nem kiemelkedően jó eredményeket produkáltam. Köszönöm szépen :)
2011. szept. 2. 15:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Bár mondjuk a jogász szak az szorosan összekapcsolódik a rendőri szakkal, pl. RTF-n is jogi képzés van főleg, szakközépsulin nem?
2011. szept. 2. 15:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Szívesen válaszolok minden kérdésedre, de nem értem, hogy mi logika van abban, hogy jogi diploma megszerzése mellett, beállsz rendőrnek, 90eFt-os fizetésért...

Akkor már inkább jelentkeznék RTF-re, ott azért már más a bértábla.

A szakközépiskolában körülbelül 10%-a foglalkozik a tananyagnak a büntető joggal. Ott nem igazán tudod hasznosítani a tudásod, mivel a fizikai erőnlét is nagyon fontos, illetve nem lehet semmilyen egészségügyi bajod, vagy mentális. Sokan nem is tudják, hogy ők bizony valamilyen betegségben szenvednek, vagy depressziósok.

2011. szept. 2. 15:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Ez elég bonyolult... Mindig is vmlyen rendvédelmi szervnél szerettem volna dolgozni, igaz, én úgy terveztem, hogy majd diploma után. Sajnos az anyagiak közbeszóltak, és muszáj lenne vmi olyan munkát találni, amivel össze tudnám egyeztetni a sulit és a sportot, és ezt tudtommal csak ilyen helyen lehet; ráadásul az iskola hozott egy olyan szabályt, hogy a gyakornoki időszakból minimum 3 hónapot államigazgatási szervnél kell eltölteni, így még jól is jönne... Ha más munkát néznék a suli mellett, akkor a gyakornoki időszakot biztosan nem tudnám teljesíteni, a sportról is nagy valószínűséggel le kéne mondanom (végszükség esetén le is mondanék), vagy még várok egy évet, és ebben a tanévben megcsinálom a gyakornokit, viszont az úgy az anyagiak szempontjából nagyon necces lenne :S
2011. szept. 2. 17:10
 10/15 A kérdező kommentje:
Egyébként a jogász szak helyett a tervek szerint katonai vezetői szakra mentem volna, csak a színtévesztésem miatt nem vettek fel (pedig az Educatio kiállításon azt mondták, h nem kizáró ok), egyébként mint fizikálisan, mint pszichésen teljes mértékben megfeleltem, szval elvileg nincsen semmi nem tudott pszichés/mentális/egyéb betegségem.
2011. szept. 2. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!