Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tulajdon elleni szabálysértés....

Tulajdon elleni szabálysértés. Mit kaphatok érte?

Figyelt kérdés

Egy barátommal hazafelé menet, nekiálltunk leereszteni két kocsinak a kerekét. Jöttek a rendőrök, bár ezt amikor elkezdtünk futni nem tudtuk mivel sötét volt és csak annyit kiabált a rendőr, hogy "álljanak meg!". Miután utolértek minket bevittek a rendőrségre, igazoltatás stb. stb... Voltunk kihallgatáson, a "baráton" kb. mindent rám fogott, hogy én vittem bele és nagyjából én csináltam mindent, igaz a rendőrök a kapitányságon találtak nála két szelepsapkát, gondolom azokról szedte le amelyeket leeresztett. Nemrég jött egy levél miszerint meg kell jelennünk a bíróságon, tulajdon elleni szabálysértés miatt. Megbántam már a dolgot milliószor, nagy hülye voltam, nem gondoltam bele micsoda felelőtlenség amit teszek. :( Az lenne a kérdésem, hogy mit kaphatunk ezért a felelőtlen tettünkért? Illetve hogy ennek az egész bírósági dolognak mennyi lesz az anyagi vonzata (fizetni kell-e a magáért a tárgyalásért)? Ha kapunk bírságot akkor az meddig terjedhet maximum?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2011. szept. 1. 15:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Figyelmeztetés lett a dolog vége, plusz az ügyvéd költségeit kellett kifizetnem. Egész jól megúsztam a dolgot, de azért többet nem szeretném átélni ezt az egészet, tanultam az esetből.

Köszönöm mindenkinek a válaszát! (:

2011. okt. 3. 19:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha tényleg tanultál, akkor jó. Végül is ez volt a cél... ;)
2011. okt. 3. 21:41
 13/14 anonim válasza:
megkérdezhetem mennyi volt az ügyvéd költsége?
2011. dec. 2. 15:24
 14/14 A kérdező kommentje:
5-6.000 Ft azt hiszem.
2012. márc. 7. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!