Tulajdon elleni szabálysértés. Mit kaphatok érte?
Egy barátommal hazafelé menet, nekiálltunk leereszteni két kocsinak a kerekét. Jöttek a rendőrök, bár ezt amikor elkezdtünk futni nem tudtuk mivel sötét volt és csak annyit kiabált a rendőr, hogy "álljanak meg!". Miután utolértek minket bevittek a rendőrségre, igazoltatás stb. stb... Voltunk kihallgatáson, a "baráton" kb. mindent rám fogott, hogy én vittem bele és nagyjából én csináltam mindent, igaz a rendőrök a kapitányságon találtak nála két szelepsapkát, gondolom azokról szedte le amelyeket leeresztett. Nemrég jött egy levél miszerint meg kell jelennünk a bíróságon, tulajdon elleni szabálysértés miatt. Megbántam már a dolgot milliószor, nagy hülye voltam, nem gondoltam bele micsoda felelőtlenség amit teszek. :( Az lenne a kérdésem, hogy mit kaphatunk ezért a felelőtlen tettünkért? Illetve hogy ennek az egész bírósági dolognak mennyi lesz az anyagi vonzata (fizetni kell-e a magáért a tárgyalásért)? Ha kapunk bírságot akkor az meddig terjedhet maximum?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Figyelmeztetés lett a dolog vége, plusz az ügyvéd költségeit kellett kifizetnem. Egész jól megúsztam a dolgot, de azért többet nem szeretném átélni ezt az egészet, tanultam az esetből.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!