Felhasználhatja-e bármilyen szerv a későbbiekben pl. bíróságon a 112 segélyhívón (107,104,105-n) elmondottakat vagy a dolog "anonim" (vagyis megadom a nevem, hogy segítsem az intézkedést, de utólag emiatt nem kopogtathat a rendőrség)?
Nem is gondoltam, hogy ennyi válasz jön, mindenkinek köszi érte. A rendőr, akivel beszéltem nem mondta, hogy maradjak a helyszínen, sőt, ami egy kicsit "fel is húzott"(akkor is, ha jogilag esetleg hibáztam is), hogy miután közölte, hogy "az az egyszerű, otthagyni valakit aztán meg telefonálgatni, jó azért kimegyünk megnézni" rám csapta a telefont. Amúgy egy vidéki városban történt dologról van szó, nem Pest. Egyébként a hely azóta is működik, szerintem a végén nem lehetett semmi komoly, inkább én reagálhattam elsőre túl. Ha valaki viszont illetékes és olvassa esetleg ezt: A 112 nagyon rossz, ahogy most van. Köszönt 3 nyelven (vagy 45 sec) majd másfél percben esetleírás, mire kapcsolnak (kb. 1 min várakozás) majd újra másfél perc esetleírás, hogy a végén rám csapják a telefont :)
Amúgy, csakh. ne vonjatok le elhamarkodottan következtetést ebből, full respect mindenkinek, aki ezen szervek valamelyikénél dolgozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!