A rendőr saját kontóra fejlesztheti lőfegyverét?
Na mi akkor az igazság? :)
Mert nem is régen Jericho-t láttam egynél. Azt meg nehéz összekeverni a PA-63, vagy a FÉG P9RC-vel.
Az lehetséges, hogy a szolgálati fegyvert kötelező hordani ugyan, de a sajátját is magával viheti?
Engedéllyel úgy tudom hordhatja a sajátját.
Helyenként adnak Jericho-t is szolgálatinak, nem csak PA-t meg Parát.
A szolgálati MELLETT nem hordható a saját.
ezzel több gond is akad:
1. A rendőrök nagy részének nincs pénze erre a "luxusra".
2. Ahhoz, hogy önvédelmi fegyvert vásároljon a zsaru (és azt később szolgálatban viselhesse) engedélyt kell kérnie, amit - nagyon kevés kivételtől eltekintve - nem kap meg (már az önv. fegyver TARTÁSÁT sem engedélyezik).
janz
kolléga a kollégának nem adja meg az engedélyt? :O
olcsó és jó csuzli sok új van. pl: GS-18
Az engedélyt a parancsnok állítja ki. A parancsnok pedig nem kolléga (tisztelet a kivételnek)!
Az engedélyezéshez legalább egy olyan, az életed testi épséged ellen irányuló támadást kell elszenvedned, ahol szükséges lenne a lőfegyverre. Tehát konkrét példával kell igazolnod, hogy az életed veszélyben van. Akkor, és csakis akkor TALÁN megkapod az engedélyt. Az, ha a retkek napi szinten fenyegetnek téged és a családodat, nem elég indok.
Magyarország, én így szeretlek!
Ezt tudtam, de hogy "belső" körökben hasonlóan nehéz legálisan tartani/viselni...
egyre naivabb leszek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!