Miért nincs ilyen rendőrségi forma?
Szóval a rendőrség több részből állna
-a nagy hatalmú bűnmegelőzési szervek foglalkozhatnának, a legnagyobb bűntényekel
-a rendőrség pedig az ilen "középktegóriájú bűntényekel (betörés, kocsilopás stb)
-és lenne egy olyan szervezet akik tényleg az ilyen csip csup ügyekkel foglalkozik(biciklilopás stb)
engem érdekelnek az ötleteid
mondanál pl egyet?
Most arra gondolsz, hogy három különböző rendészeti szervet fenntartani, külön apparátussal, külön vezetéssel, külön költségvetéssel, külön miegymással? Az mitől jobb? Mitől jobb, mintha egy "cég" csinálja munkamegosztással? Ne abból indulj ki, hogy milyen a magyar rendőrség. Nem azzal van a baj, hogy egyszerre foglalkozik "nagykategóriás", "középkategóriás" és "csip csup" ügyekkel, mert ezekre megvan a megfelelő szervezeti egység, a baj azzal van, amilyen körülményeket, feltételeket teremtenek a munkavégzésre. Épp ez a bajom, mikor azzal jönnek, hogy csendőrség. Attól nem lesz jobb, ha csendőrség lesz rendőrség helyett. Mert változatlan társadalmi-gazdasági-politikai viszonyok között a csendőrség lenne ugyanabban a helyzetben, mint most a rendőrség. Akkor a csendőrség lenne a "pénzbehajtó" cég.
Szóval - szerintem - abban a környezetben kell vizsgálódni, amelyikben létezik. Ebben a szar helyzetben, ami Magyarországon van, szerintem édes mindegy, hogy egy szar rendőrség van, vagy három.
Egyébként a rendőrségen belül nagyon jól elkülönülnek ezek az ügyek. "csip csup" és az általad "középkategóriásnak" minősített ügyekkel foglalkoznak a helyi szervek, komolyabb ügyekkel (pl. élet ellenes cselekmények) a területi (megyei + fővárosi) szervek, a legkomolyabbakkal meg az országos hatáskörű szervek, mint például a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!