Egy rendőr szó szerint ismeri az összes szabályt?
Nem jogászra gondolok. Hanem egy rendőr rendőr ismeri az összes szabályt szó szerint?
És azt is tudja, hogy hanyadik oldal, hanyadik paragrafus?
A munkájához kapcsolódó szabályokat ismeri.
Rendőrből is sokféle van.
Van közlekedési rendőr, bűnügyi nyomozó, gyilkossági szakértő, helyszinelő stb.
Továbbá nem elmondania kell tudni a szabályokat, hanem a munkája folyamán alkalmaznia kell tudni.
Tehát részletkérdés az, hogy hányadik oldal meg paragrafus.
A kormány június 30-án szavazta meg az új közigazgatási bírságról a törvényt. Július 1-től hatályos. De még mindig módosítgatják, úgyhogy minden nap változik. Szerintetek?
Én most már azt sem tudom, hogy fiú vagyok-e, vagy lány. A törvények mindig változnak. Nincs olyan aki mindent tud, még a jogász sem. Valaki a büntetőjoghoz ért, valaki a közlekedéshez, közrendhez stb. Egy átlag kisvárosi, vagy városi rendőr a közrendhez nagyon, a közlekedéshez pedig nem olyan részletesen.
Amelyik 2-est kap valamelyik jogszabály ismereti anyagának átadásából, az valszeg nagyon keveset tud.
Plusz felejtenek ők is, meg a jsz-ok is változnak.
Akikkel az utcán találkozol igen felületes tudással rendelkeznek, de mi pórnép még hülyébbek vagyunk.
Én mondjuk már nem:) jó pár területen igen magas szintű az ismeretem, de ezzel inkább csak okoskodok, mintsem visszaélek.:D
Z
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!