Az őrizetbe vétellel automatikusan jár a bilincs is?
Figyelt kérdés
Onnantól kezdve mindenhova bilincsben visznek?2011. júl. 2. 12:25
1/6 anonim válasza:
nem..attól függ h miért vesznek őrizetbe ill kell-e tartani a szökéstől...
2/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy viselkedik az illető.
3/6 anonim válasza:
Mindkettő téves.
A rendőr akkor alkalmaz bilincset, ha SZÜKSÉGESNEK ÍTÉLI! (Persze személyes szabadságot korlátozó intézkedés során.) Joga van mindentől (cselekmény súlya, elkövető magatartása, testalkata, neme, életkora) függetlenül szabadon mérlegelni, ugyanis az esetleges rendkívüli esemény (szökés, támadás, önkárosítás) esetén a felelősséget is ő viseli.
4/6 anonim válasza:
Hát az én legjobb tudomásom szerint őrizetbe vétel után már mindenhova így visznek, hiszen jogerősen személyi szabadságot korlátozó intézkedést foganatosítanak veled szemben. Sima előállításnál lehet mérlegelni. PL. ha nincs nálad szig, és bevisznek emiatt, akkor nem feltétlenül kell. De az őrizet más. Egyébként a kísérésnek külön megvannak a szabályai.
5/6 anonim válasza:
hát alap hogy megbilincselnek,orvosi vizsgálatra is bilincsben visznek,mert őrizetbe vételnél az is van, ezt nem rendőr dönti el ez szabályzat
6/6 anonim válasza:
nekem elhiheted 2x vettek már őrizetbe,és nem voltam nagy darab és kb 16 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!