Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nehéz a BV-hez bekerülni?...

Nehéz a BV-hez bekerülni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A héten beszéltem a humános hölggyel,azt mondta,hogy most szünetel a nyár miatt a felvétel,de szeptembertől újra indul.Mivel voltam katona is nagyon bíztatott,de azt mondta,hogy a parancsnoktól függ hogy ki kerül be az alkalmassági után is.A parancsnok határozza meg a létszámot,választja ki a személyeket.Valaki valami tapasztalat? am Fővárosi fegyházba adtam le a papírjaimat...
2011. jún. 23. 23:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát remélem hogy sikerül mert nagyon szeretném...Hidegvérű ember vagyok tehát nekem pofázhat a rab akkor se tud 1 könnyen felhúzni...max mond vmi nekem nem tetszőt elmegyek a cellája előtt és mikor nem látja(h ne hergeljem) jön 1 gúnyos mosoly=) De akkor tényleg igaz h nyáron a BVhez nincs felvétel?
2011. jún. 30. 13:02
 12/20 A kérdező kommentje:
Jah és akkor az alkalmassági az a Petőfi laktanyában lenne?
2011. jún. 30. 13:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát barátom, sok sikert! Smasszer feleség vagyok, a férjem 4 éve dolgozik S.kőhidán, nem szanatórium, hidd el! De fő az önbizalom, amiben neked nincs hiány! Kíváncsi vagyok, hogy fél év szolgálat után is ennyire lazán beszélsz majd a munkádról! Főleg Bp.-en!
2011. jún. 30. 23:09
 14/20 anonim válasza:
100%
A felvétel nem évszakfüggő. Amiért nem mehetsz hamarabb annak oka, hogy nem végezted el az BV szakiskolát. Oda pedig csak a nyár végétől tudnak beiskolázni. Az alkalmassági több helyen lehet, szerintem a legvalószínűbb a katonai kórház a II. kerületben. Persze lehet máshol is. Ne haragudj nem szeretnélek bántani, de úgy tűnik valóban fogalmad sincs arról amiről itt beszélsz. Megnézném én azt a sétálást a "zárka előtt" amikor egyedül vagy egy börtön-fegyház vegyes szinten az A csillagban, és tartozik hozzád kb. 200 fogvatartott, aki mind téged szivat. Mert mind korábban említettem mindegyiknek rengeteg joga van, és ha nem biztosítod a jogaikat, miközben el kell látnod a feladatod, és adminisztrálnod is kell, és ebédosztást kísérsz, miközben szabadlevegő kezdődik az egyik szárnynak, és a nevelő lerendel 1-2 fogvatartottat, 2 orvoshoz megy, 16 iskolába, 23 munkába, 14 anoním elvonóra, 25 szeretne telefonálni (itt Te ellenőrzöd az időt és a rendet)és megjelenik a biztonsnsági tiszt vagy a Parancsnok a szinteden és azonnali zárást és jelentést rendel el... nos ha nem biztosítod mindeközben a fogvatartott jogait sétálhatsz az ügyészségre. Szinte látom magam előtt azt a gúnyos mosolyt :) De a helyzet az hogy ott nem Te leszel az aki mosolyog. Vagy ha igen akkor az kényszeredett mosoly lesz. Megnéznélek amint épp a rohangálástól szétszakadva, miközben az operában éppen valamelyik kollégád, jobb esetben fogvatartott rólad énekel, gúnyosan mosolyogsz. Mos nem is írok többet, mert szerintem Te csak a saját hibáidból tanulsz, a jó tanácsból nem. Mégegyszer sok sok sikert kívános !
2011. júl. 1. 00:15
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem bántottál 1általán:) érthető amit modnasz de téynelg a saját hibájából tanul az ember.BVszakiskola alatt a 14 hónapos képzést érted,amit a hölgy mondott nekem a telefonban?Am még alkalmasságin sem voltam:/ Szeptembertől tudnak majd küldeni azt mondták(már ha kellek majd nekik..).Gondolom azért mert sok orvos is megy nyáron szabadságra és csinálnak kb 8 vizsgálatot.Ha 1 orvos hiányzik akkor már nem lehet alkalmasságit csinálni.(ez az én véleményem)de nem baj kivárom:)
2011. júl. 1. 00:23
 16/20 A kérdező kommentje:
"(már ha kellek majd nekik..)" Ezt nem a telóban mondták ezt csak én írtam magamtól:)
2011. júl. 1. 00:28
 17/20 A kérdező kommentje:
késő van már... nem 14 hónap ahnem 14 hét:D
2011. júl. 1. 00:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A fegyőr feleség vagyok. Az eü. vizsgálat az alábbiak szerint történik:

laborvizsgálat (teljes vérkép, vizelet), ekg, belgyógyászat, ortopédia, urológia (vizsgálattal!!), szemészet, fogászat, fül-orr-gége vizsgálat, általános orvosi vizsgálat (magasság, súly, stb.), majd ezek után szépen megírod a pszichológiai tesztet, ami kb. 3-3,5 órát vesz igénybe, utána pedig a pszichológussal is személyes elbeszélgetésre kell menned.

Úgyhogy ne is reménykedj abban, hogy felületesen vizsgálnak, nagyon alapos az orvosi. Ha itt nem felelsz meg, tehát bármilyen kis problémád is van, akkor buktad. Lehetsz akármilyen erős katona, ha az eü.-n nem mész át, akkor nem leszel fegyőr.

A fizikairól már nem is beszélve, na de ugye neked az is gyerekjáték lesz :)))

Az én férjem nem szeptemberben kezdte a bv sulit, hanem februárban, és január 15-től már állományban volt, tehát kapta a fizetést is, szabadságot, mindenféle juttatásokat. Lehet, hogy azóta változott.

Mellesleg tele van a t...ke az egész fegyőrösdivel, mert a rabok kikészítik, nagyon keménynek kell lenni, a tiszteletet ki kell érdemelni, nem elég a gúnyos mosoly, ahogy írtad.

2011. júl. 1. 07:51
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ:) hát én gy vagyok vele,hogy ha a honvédségnél,rendőrségnél(ide nemv ettek fel mert nem volt jogsim-.- már van:D) is át mentem itt se lesz gond.A fizikaival végképp...a rabok hát jól kell kezelni a helyzetet és kész sztem:)
2011. júl. 1. 18:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hogy azóta mi a véleménye a férjednek Kőhidáról :)
2016. júl. 6. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!