Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért lett ilyen sok rendőr...

Miért lett ilyen sok rendőr öngyilkos mostanában?

Figyelt kérdés

Ma is fejbe lőtte magát egy rendőr Salgótarjánban.

Mostanában elég sok ilyen van.

Van ennek valami oka?

Egyébként túlélte a szerencsétlen, hál' Istennek.

Bár nem értem, hogy egy rendőr hogy nem tudja, hogy hova kell lőni. Meg a fegyver az fegyver.

2011. máj. 24. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki itt dolgozik, az tudja, hogy a közbeszerzéssel az adott dolog 3szorosát rá HTK-zák. Igen, bármi kis pitiáner hülyeség miatt kirúgnak. Valaki ebben látja a megoldást, hogy előveszi a pisztolyát. Szerintem elgondolkoztató, hogy eddig miért nem voltak ilyen esetek, most miért vannak. Az emberek még mindig a régiek. Talán lehet valami szerepe annak, hogy zülleszti a politika a rendőrséget, és ellehetetlenítik.

A tömeges leszerelések is ennek köszönhetőek. Gondolom ezt tizenéves korban nehéz megérteni...

2011. máj. 25. 16:45
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

A rendőrséget nincs hová zülleszteni, mert a gyalogbéka segge alá van züllve, már jó régóta.

Ideje megtisztulnia.

2011. máj. 25. 20:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Ahol én vagyok nem egy fiatal került pszichiátriára,söt,van aki zárt osztályra...Csak ezt ugye nem verik nagy dobra.Kilátsátalan,és értelmetlen az egész.
2011. máj. 26. 14:43
 14/16 A kérdező kommentje:

Hallom, meghalt szerencsétlen.

Csoda, hogy nem azonnal.

Azért ez borzasztó.

2011. máj. 29. 19:34
 15/16 anonim ***** válasza:

"Besokall" néha egy-egy rendvédelmi dolgozó.

Nem különösebben érdekel, hogy ki mit gondol az írásomról, vagy "nekem ugrik-e"...

Nem egyszerű rendőrnek lenni, - aki kételkedik, jelentkezzen rendőrnek, és próbálja ki legyen olyan kedves!

- Aztán lehet "kritizálni"...

Már a felvételi procedúrán megbukna sok nagyszájú ember, mert a "csillogás" csak a látszat. A rendőrnek mind egészségügyileg, mind mentálisan egészségesnek, fizikailag, szakmailag pedig a nap bármelyik szakában alkalmasnak, tettre késznek kell lennie. Többnyire rendezett életét rendeli alá a többnyire rendezetlen szolgálati viszonyoknak, - ebből (is) adódik az a stressz, amelynek nap mint nap ki van téve, és amelyet oly sokan képtelenek megérteni. Kötöttségek között él: Nem akkor, nem oda mehet, amikor kedve szottyan, nincsenek klasszikusan értelmezhető munkaszüneti napok, és a szabadság sem biztos, hogy szabad, - a fegyveres testületeknél az a szabadság, amiről már visszament a szolgálati helyére a testületi tag. A rendőr (is) abba a kategóriába tartozik, aki "nem ejthet el mindent", - amikor letelik a műszak, - ha szükség úgy kívánja, "ráhúz" annyit a szolgálatára, ameddig meg nem oldják a leváltását. Ezeket a túlteljesítéseket pedig nem nagyon szereti kifizetni a rendőrnek (sem) a munkáltatója, - ott lopnak, csalnak, hazudnak az állami cégek bérszámfejtői - TAKARÉKOSSÁG felkiáltással, - ahol csak lehet...

A rendőröket (is) érintő, pozitív történések pedig az esetek túlnyomó hányadában szimpátia alapon "működnek", - teljesíthet egy rendőr kimagaslóan akár 10 éven keresztül is, ha "rossz alomból való", (csak azt kapja meg, amit nem bírnak kikerülni a bérszámfejtők és főnökök).

Egy morálisan ily módon "karbantartott" rendőr jobb esetben benyújtja az A4-est, rosszabb esetben őrli magát egy ideig, majd elérkezik egy elágazáshoz: Vagy ekkor nyújtja be az A4-est, vagy maga ellen fordítja az egyéni lőfegyverét. - Micsoda szerencse, hogy nem mások ellen!

Lehet az utóbbira ok az is, hogy egyetlen alkalommal "belement valami játékba", - ami az alvilághoz kötheti, - ez a réteg pedig nem szokott megelégedni az egyszeri szolgálattal, kompromittálni próbálja a rendőrt, aki immáron hiába bánja, hogy egyszer megtette azt, amit nem lett volna szabad megtennie. Ok lehet az is, hogy a rendőr (sem) jut egyről a kettőre, mert a körülmények, - gyakran a saját főnökei (!) - akadályozzák abban, hogy sikeres tanulmányokat végezhessen el egy magasabb beosztás elérésének okán. Ekkor általában az A4-est szokták beadni - JOBBNÁL JOBB SZAKEMBEREK, - ennek a korrupt, vízfejű társaságnak viszont semmi sem drága, ha a saját hatalmáról, pénzéről van szó.

Van azonban, aki ezt nem tudja elviselni, - szétdurrantja az agyát. Sok, hétköznapi ember emészti ezt meg nehezen, de ez az igazság, - még ha fájó is.

2011. máj. 31. 14:46
 16/16 A kérdező kommentje:

Ez szomorú.

És megértem, annak ellenére hogy nem vagyok rendőr.

2011. máj. 31. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!