Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A szomszédnak szokásává vált...

A szomszédnak szokásává vált ütni az ajtót. Ha bejön le lehet nyomni, vagy engem csuknak le?!

Figyelt kérdés

De tényleg, az egyik sarkánál már meg van repedve. Ordítani szokott, meg dübögni, a többiek szokták rá hívni a rendőrt, azok meg nem csinálnak semmit. Aztán azt hiszi, hogy én hívtam, és akkor... Amcsiban ugye ez egyszerű lenne, bejön és szabad préda. De itt mit tehetek?

ui.: Annyi eszem van, hogy a küszöbön belül engedem, mielőtt neki esek. Viszont elég kigyúrt, úgyhogy nem nagyon lehet válogatni az eszközökben...

Köszi!

2011. ápr. 11. 00:25
1 2
 11/15 anonim válasza:
Figyelj ha énlennék a rendőr és jóhangulatban lennék kész a munkára stb. És engem küldenének ki hogy valami barom üti az ajtót és kiérek és ott a csóka a földön és éppen állfel mert lecsaptad és semmibaja akkor meghalgatlak hogy ez meg ez történt akkor nemcsinálok semmit mondom hogy nem így kellett volna elküldöm a csávót és ennyi = Nemszólokbele te mit csináltál nemszabad azt mondanom hogy jóltettem viszont eljárás nemindul ellened mert minden józan ember ezt tenné ha már elegevan.
2011. ápr. 11. 18:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Ahogy kiveszem akkor te kinyirnad a csokat es meg akarod uszni. El kell, hogy szomoritsalak, mert ez nem igen fog sikerulni.

Eleve ha olyan eszkoz van a birtokodban aminek a tartasa vagy hasznalata illegalis akkor mar megszivtad. Szoval olyan eszkozt tudsz hasznalni ami "hetkoznapi", mint a kalapacs, vagy akar egy konyhakes, amire azt tudod mondani, hogy fekaptad amikor hallottad, hogy torik be az ajtot. Azt tartsd eszben, hogy amig neked cselekedni van par masodperced, addig a biroknak tobb honapja kitargyalni az ugyedet, es ha nem latjak megalapozottnak az onvedelmet akkor elkaszlanak. Ismerek olyan esetet ahol egy drogos cigany megtamadta az ismeroset, az elvette tole a kest es ketszer mellbe szurta a tamadot es az meghalt. Normalis ember azt mondana, hogy ez igy van rendjen, es onvedelem volt, es a 2 szuras is indokolt lehet mert egy begozolt drogost nem biztos, hogy megallit egy szuras, foleg ha nem halalos, de a birosag megis elitelte az embert mert ugy gondoltak, hogy 1 szuras kimeritette az onvedelmet, a masodik mar nem volt az. Ilyen a magyar jogrendszer.

Aztan vannak meg olyan dolgok a jogban mint az ijedtseg vagy mentheto felindultsag, amire hivatkozva enyhiteni lehet a buntetest akkor is ha tullepted a megengedett onvedelmet, de ez nagyon ingovanyos talaj es nagyon szubjektiv ennek megitelese, es mint irtam a biroknak sok idejuk van ezt atgondolni, es meg merem kockaztatni, hogy pofara is megy a dolog, hogy kinel milyen iteletet hoznak. A rendorseg mindenkepp jegyzokonyvezi az esetet, es valoszinuleg gyanusitt leszel, es a birosag donti el, hogy bunos vagy-e vagy nem. Rossz esetben el is visznek, es csak akkor engednek ki ha felmento itelet szuletik, de jo esetben is jarkalhatsz birosagra, es ezer modon probalnak megszivatni, kideritendo, hogy mennyire mondasz igazat a vallomasodban. Ezert van az, hogy sok esetben tanukent ideznek be, mert nincs eleg bizonyitekuk, hogy gyanusitt legyel, de a kihallgatas kozben ha elbuksz egy-ket kerdesen akkor hamar gyanusitta valhatsz.

2011. ápr. 11. 22:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem, azért elsőre megölni semmiképp sincs kedvem, de ugye már egy kisebb fejsérülésből is lehet bármi, ez benne van, ha úgy sikerül. Késszúrásból sem kell kettő, bár célszerű tőbb, de csak ha nála is van fegyver.

Én konkrétan végtag töréstől, izület sérüléstől félek, ami jobb esetben 2 hónap alatt teljesen gyógyul, de az is 8 napon túli.

2011. ápr. 12. 15:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Figyi, ha nagyon komoly a szitu akkor lehet, hogy egyszerűbb rábízni "profikra" a dolgot. 2-3 srác odamegy, akiket ő nem ismer, bekopognak szépen, és amikor kijön a faszi egyszerűen összeverik mint a sz*rt. Aztán megmondják neki, hogy ha nem viselkedik normálisan akkor megint jönnek. Igaz, ez bele kerülhet valamennyi pénzbe, de így ő sem tudja biztosan, hogy ki küldte rá a gorillákat.
2011. ápr. 12. 17:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Itt az engedélymentes megoldás a lakásvédelemre:

[link]

2011. ápr. 17. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!