Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Szerintetek ha egy rendőr...

Szerintetek ha egy rendőr szolgálatba van hogy illik neki köszönni?

Figyelt kérdés
Van egy rendőr ismerősöm akit mindig is tegeztem. Nem tudom hogy van e erre valami etikett vagy íratlan szabály, ha megállít az úton igazoltatni akkor hogy köszönjek neki? Nem tudom ilyenkor hogy működik ez.
2011. márc. 10. 22:19
1 2
 11/16 anonim válasza:

Ha megállít igazoltatni, akkor neki illik először köszönni. Abból már tudni fogod, hogy hogyan viszonyulj hozzá.

Szerintem nyugodtan tegezheted, ha ő nem kezd el magázódni.

Nekem is van rendőr ismerősöm, mát meg is állított. Akkor is tegeződtünk (nem közeli ismerős, amolyan köszönő viszonyos).

2011. márc. 11. 00:54
 12/16 anonim ***** válasza:
lehet rosszul fogalmaztam: nem fog igazoltatni, nehogy bármivel megvádolhassák, elfogultsággal vagy hasonlóval....ha megállít este, akkor sem ő, hanem a járőrtársa fog igazoltatni (saját tapasztalat, a városi rendőrség fele a párom haverja, de közúti ellenőrzésnél mindig távol maradnak, csak a társuk jön szondáztatni meg papírokat kérni)
2011. márc. 11. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha a Rendőrt nem tiszteled, akkor a saját államodat sem tiszteled, ugyanis a rendőr a törvény megtestesítője!!

Az egyenruha amit hord, szintén.

Ennyi erővel István királyt is letegezhetnéd, vagy miért ne köpnéd már egyből pofán, sőt a Szentjobbot is tapossuk darabokra nem?

Gondolkozzatok már el.

2011. márc. 15. 23:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Lehetsz nagyon magyar, de ezt a rendőrséget én akkor sem tisztelem. Tisztelet a kivételnek, de nem méltó rá a rendőrök nagy többsége.
2011. márc. 16. 02:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel, hogy rendőr. Ha idős, akkor jó napot, ha nem, akkor helló/szia. Egyszer tanúvallomást tettem, akkor azonnal letegeztem az előadót, nem zavartattam magam.
2011. márc. 18. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Én egyszer odamentem egy (utólag kiderült) magát nagyon nagy valakinek tartó kis buzgómócsinghoz teljesen kedvesen, látszólag egy korosztály. Én hellót köszöntem majd kérdeztem valamit, erre ő nagyon kihangsúlyozva, mimikázva 'jó napot'-ot (gondolom ez ilyen oltás-féle akart lenni) majd full hivatalosan válaszolt. De egyébként a szituáció se olyan volt ami megkövetelte volna itt a hivataloskodást, mert épp egy rendezvény volt a faluba és ő terelte el másik irányba az autókat, illetve mi voltunk ketten akkor ott.

Nem értettem, de mikor már eljöttem azért se magáztam és szintén egy hellót vágtam oda neki. De hát ilyen a senkik hatalma. :) Mert ha még lett volna valaki vagy idősebb lett volna.. De így.. Azt se mondhatja, hogy megaláztam mások előtt.. Egyszerűen csak elhitte, hogy ő valaki de közbe mégse:)

2013. máj. 12. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!