Hogyan írjam meg a feljelentést ismeretlen tettes ellen? Mi a dolgok menete?
pont ma tettem feljelentést...
én nem írtam semmit, bementem a rendőrkapitányságra, mondtam, h szeretnék feljelentést tenni. egy rendőr bekísért egy szobába, leültünk, előadtam a panaszom, ő közben használta a szgépet, rögzítette az adatokat, kérdezett időnként, majd kinyomtatott pár lapot.
majd telefonálni fogank, mikor kell még visszamennem, és még részletesebben beszámolnom a dolgokról.
A feljelentésnek nincs formai követelménye. Teheted szóban, az őrsön - ekkor jegyzőkönyv készül és kapsz egy másolatot. Teheted írásban, de ekkor pontosan meg kell nevezned a tettest ( nyilván ha ismered, lakcímmel együtt. Ha nem tudod a címét, akkor ezt tartalmaznia kell a feljelentésnek ) vagy ismeretlen tettes ellen teszed a feljelentést.
Le kell írnod, hogy (szerinted) miben áll a bűncselekmény, ill. szabálysértés valamint kérned kell, hogy amennyiben a feltételek fennállnak, akkor folytassák le az eljárást és vonják felelősségre az elkövetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!