Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a mentők, a rendőrség,...

Mi a mentők, a rendőrség, illetve a tűzoltók száma, amit vész esetén hívni kell?

Figyelt kérdés
2006. okt. 22. 18:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim válasza:
92%

A 112 rossz metódus. Ha tűz van akkor semmiképp ne hívja senki a 112-t! A legjobb a 105 (és 104, 107).

Ha a tűzoltókat akarjuk kihívni, akkor legjobb ha vezetékes telefonról tárcsázzuk a 105-öt. Ha érdekli valakit hogy miért akkor írjon nekem és én elmondom. (Nem akarom offolni a témát)

2008. máj. 30. 18:15
 12/76 anonim válasza:
20%

A 911 az amerikában a rendőrség száma!

hát tesa az amerikai rendőrkocsikon 911 van ráírva,miért lenne akkor segélykérő szám?ez olyan,h mentő kocsira 112 lenne ráírva!am+tudnád innen is hívni!miért innen nem tudod londonban lévő vkidet felhívni pl?

2008. jún. 15. 23:46
 13/76 anonim ***** válasza:
94%
A 104, 105, 107, -es hívók mobilról a megyei ügyeleteket riasztják, utána kapcsolnak a helyi városokba ahonnan hívták, vezetékesről egyből a városit riasztják.
2008. szept. 14. 20:17
 14/76 anonim válasza:
85%
A baj az, hogy nem látod a munkahelyed, a bolt, ahová minden nap jársz, a postahivatal, az iskola, a benzinkút és naggggyon sokáig sorolhatnám... falán a táblát, ahová mindez ki van írva, vagy nem emlékszel, mit tanítottak a suliban.
2008. dec. 30. 01:03
 15/76 anonim ***** válasza:
93%
a 112 sűrgős esetben tényleg felejtős, nekünk tűzvédelmi órán mesélt erről a tanár a fősulin :/
2009. febr. 2. 15:53
 16/76 anonim válasza:
94%

Ja, előttem szólóval egyetértek, bár személyes tapasztalatom még nem volt, de nagyon sok a rossz visszajelzés.

Ez azért gáz. mert külföldön a 112 a segélyhívó, ezért minden (sztem) külföldi, aki nálunk jár, ezt a számot hívja, elvégre EU-tagállam vagyunk.

Jó lenne, ha valaki be tudna számolni már jó tapasztalatokról, mert ez így ne menjen tovább!

2009. márc. 16. 00:45
 17/76 anonim válasza:
97%
SOHA NE a 112-t hivd, max ha rossz a 0-as gomb a telefonon amirol probalkozol. Eleve a rendorseg veszi fel. Minden evben botranyok tucatja van a Balaton kornyeken, mivel szegeny kulfoldiek a 112-t hivjak tobbnyire, es persze foleg mento miatt. A leheto leghosszabb modja annak, hogy egeszsegugyi problemadra segitseg erkezzen. Egyebkent lehet, hogy a 911-et probaltak koppintani, azzal a kulonbseggel, h itt az usa-ban kepzett diszpecser veszi fel a telefont, raadasul total mindegy mi bajod van, kuldi a mentot/rendort/tuzoltot is. Ez nyilvan dragabb modszer mint az otthoni, viszont nem fordulhat elo az a helyzet, hogy pl a mento ugyan kier, csak tuzolto hianyaban nem tudja a serultet az autobol kiszedni...
2009. márc. 23. 14:18
 18/76 anonim ***** válasza:
94%
Még annyi, hogy a minden mobiltelefonban szabvány, hogy a 112-es segélyhívót bármilyen körülmények között fel lehet hívni. Abban az esetben is, ha a telefon billetyűzárja be van kapcsolva, vagy még akkor is, ha nincs benne sim kártya.
2009. ápr. 4. 14:40
 19/76 anonim ***** válasza:
95%

A tűzoltókat kétszer hívtam a 105-ön, vezetékesről, az erkélyről látott erdőtűz miatt. Mindkét esetben visszahívtak, tisztázandó, nem kamu-hívás-e, utána perceken belül nénóztak az általam megadott helyszínre.

Mentőt egyszer kellett sürgősen hívnom, a 104-et hívtam, két percen belül itt voltak. Eszembe sem jutott a 112-t hívni.

2009. aug. 1. 10:30
 20/76 anonim válasza:
95%

Nemrég értem haza a Belvárosból (Bp.), rengeteg ember az utcákon a hőség miatt, és nagy részük külföldi. El tudom képzelni, milyen kétségbeesés lehet egy külföldin úrrá, ha nem műxik az általuk egyértelműnek tűnő 112-es szám (Mo. az EU tagállama).

Én még nem próbáltam, de rettentő dolgokat hallottam a 112-ről, TEHÁT NAGYON SÜRGŐSEN OPTIMÁLISSÁ KELL ENNEK JAVULNI ! különben még emiatt is esik a megítélésünk a külföld előtt.

2009. aug. 2. 04:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!