Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tett már valaki feljelentést...

Tett már valaki feljelentést Vaterás átverés miatt? Foglalkoznak vele a rendőrségen vagy nem érdemes próbálkozni sem?

Figyelt kérdés

Átvertek a Vaterán, 1 hónapja vettem egy megbízhatónak tűnő eladótól egy terméket 1500 Ft-ért +400 Ft posta, amit pár napra rá át is utaltam, de azóta sem érkezett meg.

11.23-a óta be sem lépett a Vaterára.

E-mailekre egyáltalán nem válaszolt, telefont nem vette fel, egyedül egy sms-re válaszolt 1x, hogy bocsi, azonnal postázza, de azóta sem érkezett meg.

Vaterán ezt találtam:

"A partner nem küldi a kifizetett terméket

Amennyiben a vételárat Ön már átutalta, és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor a következőket érdemes tennie:

- Értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen feljelentést tesz!

- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg!

- Mint megkárosított félnek, a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tennie, ismeretlen tettes ellen.

- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni a terméklapot, nyomtatott formában, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.

- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához. Ez azért szükséges, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

Múlt héten írtam neki, hogy ha nem küldi, akkor feljelentem. Érdemes?

Köszi a válaszokat!

2010. dec. 14. 08:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Mivel eltörölték a 20 ezres szabálysértési határt, azt hiszem mindenképp érdemes feljelentened. Ha esetleg volt már ilyen ügye, akkor le is csukhatják akár 100 Forint miatt is.

Én is Vaterázom, 300 feletti adás-vételem volt és szerencsére még elkerültek az ilyen gyíkok. Le is kopogom.

Vatera most nagyon aktív, felvásárolták a TeszVeszt, most be is olvasztják, talán eljutnak a PayPal-ig is.

2010. dec. 14. 10:24
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer máér majdnem eljutottam odáig, hogy feljelentem az eladómat, aki se visszautalni nem volt hajlandó, se postázni a terméket, mert nem voltam neki szimpatikus. :-( No comment, egy hülye hisztérika csaj volt 8 hónapos gyerekkel. :-((( Szerencsére amikor a feljelentéssel megfenyegettem, akkor észhez tért.

És tényleg végig is vittem volna, egész egyszerűen csak azért, nehpogy azt higgye, hogy bármit megtehet csak azért, mert a szülei a s.egge alá tolták a kész házat, autót, márkás ruhákat.

2010. dec. 14. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
45%

de ez a 20 ezres eltörlés ez nem csak lopásra vonatkozik ?

mert jogilag ez vagy sima csalásnak vagy számítógépes csalásnak minősül sztem ,és nemtom ott is ..

na de lényeg a lényeg, figyelj, ilyen érték miatt nem fognak neked IP-ket visszakeresgélni stb .... áá, sokkal komolyabb ügyekben is olyan dög lusták h hihetetlen, sztem nincs sok értelme

2010. dec. 14. 11:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én rendszeresen vásárolgatok az ebay-en.Nem is olyan régen én is úgy jártam,hogy elküldtem a 30 fontomat,és az árú nem jött meg.Többszöri nem reagált üzenetek után én az ebaynek jelentettem,hogy szeretném a pénzemet visszakapni,bár nekem is többen mondták,hogy felesleges..De úgy voltam vele,hogy azért a pénzért én dolgoztam meg,és nem adom meg az örömet,hogy ingyen hozzáférjen..3 hónap után végül is a srác elküldte a terméket amit venni akartam(hozzáteszem,hogy elégedett vagyok a termékkel)

Nem tudom mitől gondolta meg magát,valószínű,hogy az ebay intézkedett..

Én bizony a te helyedben feljelenteném már csak azért is,mert pontosan avval a hozzáállással,hogy ennyi pénzért hülyeség,meg senki nem foglalkozik vele,meg ezt le kell nyelned..ezt használják ki..Ha senki nem hagyná ezt annyiban nem lennének ilyen sokan tolvajok..Nem beszélve arról,hogy már eltörölték a 20.000 forint határt..Akár 1000 forintos károddal is mehetsz panaszt tenni..

Szóval jelentsd fel,hogy ne legyen több alkalma ilyet csinálnia..

Én úgy lennék vele,hogy ha nem is kapnám vissza a pénzemet,de a tolvaj tökeit egy kicsit megmarkolásszák...

2010. dec. 14. 13:18
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell azt írni,hogy felesleges feljelentést tenni??

Ezt használják ki,mert tudják,hogy a sok "bolond" úgyse lép semmit..

Kérdezőnek! Nyugodtan menj a rendőrségre,és tegyél hivatalos feljelentést.Vigyél minden dokumentumot ami az ügyeddel kapcsolatos,és a rendőrök nem fognak sem kiröhögni,sem elküldeni..

Engem is a vaterán vágtak át 3000 forint értékben.Én is fizettem de az árú ne jött meg.Én rengeteg sms-t telefont intéztem,hogy küldje vagy az árút vagy a pénzt.Az eladó nem reagált.Többször jelentettem a vateránál is,és ők is hasonló szabályzatra hivatkoztak..Én elmentem a rendőrségre,és feljelentést tettem.Jegyzőkönyvet írtak,elkérték a a telefonomban lévő SMS üzeneteket,és rögzítették a telefon hívásomat.Meg kapták a hiteles banki átutalásomat is..Majdnem 3 hónappal később kaptam egy levelet,hogy a "vádlott" beismerő vallomást tett a rendőrségen,és kiderült,hogy nem csak engem vágott át..Majd jött egy újabb hivatalos levél,hogy mint sértett jelenjek meg a bíróságon.Elmentem,és elmondtam,hogy mi történt,miért tettem panaszt..Akkor láttam először a vádlottat,és kiakadtam,hogy egy 23 éves jellemtelen srác volt..Persze nem csak én voltam ott,hanem más sértett is akiket szintén megtaláltak a rendőrök..

A pénzünket visszakaptuk,és 1 év felfüggesztett ítéletet kapott.(nem volt büntetve még)

Mindezt azért mert 3000 forintért feljelentettem...

Ha nem csináltam volna semmit még ma is átvágna másokat..

2010. dec. 14. 13:37
 16/22 anonim ***** válasza:
13%
Tehetsz feljeneltést ha akarsz.. De most őszintén te a nyamvadt 1900 ft-ért vállalnád a pereskedést, az ügyvéd fizetését, meg a bíróságra a bejárkálást?? Ismerősömet 60 000 ft-al verték át, nem küldték neki a terméket... Jelentették a rendőrségen de az nem csinált semmit. Úgy állnak hozzá: "Miért utaltál előre?"
2010. dec. 14. 15:03
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

nem kell ügyvédet fizetned, csak akkor ha polgári peres útra tereled a témát.

ilyen lehet, ha pl nem a megfelelő terméket kapod, hibásat, vagy ha leütötted de ő azt mondja, h sztornó az egész.

onnantól kezdve viszont ha te neki elküldöd a pénzt és ős nem küldi el a terméket, nem reagál ÉS nem küldi vissza a pénzt, az már nem polgári peres út véleményem szerint, hisz a rendőrségen jelented fel, hisz ez csalás, lopás, stb és ők intézkednek. Ügyvédre neki lesz szüksége.

ha te olyan esetben akarnád perelni amiben nem evidens, h neked van igazad, oda kell a polgári peres eljárás, az arról szól, hogy két ember közül el kell dönteni, hogy kinek van igaza, mint amikor két gyerek veszekedik.

A csalás viszont rendőrségi ügy. ennyi.

2010. dec. 14. 15:17
 18/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

13:37-nek pedig külön KÖSZÖNÖM SZÉPEN, hogy megosztotta a tapasztalatát, pontosan egy ilyen válasz reményében írtam ki a kérdést!

A pénzemre már nem számítok, csak utálom, ha hülyének néznek!

2010. dec. 14. 16:34
 19/22 anonim válasza:
Engem most vertek át 40.000ft-al,és akkor most mit csináljak?
2012. febr. 1. 10:15
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Jó későn írok én is:)

Mi lett az ügy vége?

Sajnos én is így jártam most...:/

2012. máj. 10. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.