Tett már valaki feljelentést Vaterás átverés miatt? Foglalkoznak vele a rendőrségen vagy nem érdemes próbálkozni sem?
Átvertek a Vaterán, 1 hónapja vettem egy megbízhatónak tűnő eladótól egy terméket 1500 Ft-ért +400 Ft posta, amit pár napra rá át is utaltam, de azóta sem érkezett meg.
11.23-a óta be sem lépett a Vaterára.
E-mailekre egyáltalán nem válaszolt, telefont nem vette fel, egyedül egy sms-re válaszolt 1x, hogy bocsi, azonnal postázza, de azóta sem érkezett meg.
Vaterán ezt találtam:
"A partner nem küldi a kifizetett terméket
Amennyiben a vételárat Ön már átutalta, és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor a következőket érdemes tennie:
- Értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen feljelentést tesz!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg!
- Mint megkárosított félnek, a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tennie, ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni a terméklapot, nyomtatott formában, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.
- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához. Ez azért szükséges, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.
Múlt héten írtam neki, hogy ha nem küldi, akkor feljelentem. Érdemes?
Köszi a válaszokat!
Mivel eltörölték a 20 ezres szabálysértési határt, azt hiszem mindenképp érdemes feljelentened. Ha esetleg volt már ilyen ügye, akkor le is csukhatják akár 100 Forint miatt is.
Én is Vaterázom, 300 feletti adás-vételem volt és szerencsére még elkerültek az ilyen gyíkok. Le is kopogom.
Vatera most nagyon aktív, felvásárolták a TeszVeszt, most be is olvasztják, talán eljutnak a PayPal-ig is.
Én egyszer máér majdnem eljutottam odáig, hogy feljelentem az eladómat, aki se visszautalni nem volt hajlandó, se postázni a terméket, mert nem voltam neki szimpatikus. :-( No comment, egy hülye hisztérika csaj volt 8 hónapos gyerekkel. :-((( Szerencsére amikor a feljelentéssel megfenyegettem, akkor észhez tért.
És tényleg végig is vittem volna, egész egyszerűen csak azért, nehpogy azt higgye, hogy bármit megtehet csak azért, mert a szülei a s.egge alá tolták a kész házat, autót, márkás ruhákat.
de ez a 20 ezres eltörlés ez nem csak lopásra vonatkozik ?
mert jogilag ez vagy sima csalásnak vagy számítógépes csalásnak minősül sztem ,és nemtom ott is ..
na de lényeg a lényeg, figyelj, ilyen érték miatt nem fognak neked IP-ket visszakeresgélni stb .... áá, sokkal komolyabb ügyekben is olyan dög lusták h hihetetlen, sztem nincs sok értelme
Én rendszeresen vásárolgatok az ebay-en.Nem is olyan régen én is úgy jártam,hogy elküldtem a 30 fontomat,és az árú nem jött meg.Többszöri nem reagált üzenetek után én az ebaynek jelentettem,hogy szeretném a pénzemet visszakapni,bár nekem is többen mondták,hogy felesleges..De úgy voltam vele,hogy azért a pénzért én dolgoztam meg,és nem adom meg az örömet,hogy ingyen hozzáférjen..3 hónap után végül is a srác elküldte a terméket amit venni akartam(hozzáteszem,hogy elégedett vagyok a termékkel)
Nem tudom mitől gondolta meg magát,valószínű,hogy az ebay intézkedett..
Én bizony a te helyedben feljelenteném már csak azért is,mert pontosan avval a hozzáállással,hogy ennyi pénzért hülyeség,meg senki nem foglalkozik vele,meg ezt le kell nyelned..ezt használják ki..Ha senki nem hagyná ezt annyiban nem lennének ilyen sokan tolvajok..Nem beszélve arról,hogy már eltörölték a 20.000 forint határt..Akár 1000 forintos károddal is mehetsz panaszt tenni..
Szóval jelentsd fel,hogy ne legyen több alkalma ilyet csinálnia..
Én úgy lennék vele,hogy ha nem is kapnám vissza a pénzemet,de a tolvaj tökeit egy kicsit megmarkolásszák...
Miért kell azt írni,hogy felesleges feljelentést tenni??
Ezt használják ki,mert tudják,hogy a sok "bolond" úgyse lép semmit..
Kérdezőnek! Nyugodtan menj a rendőrségre,és tegyél hivatalos feljelentést.Vigyél minden dokumentumot ami az ügyeddel kapcsolatos,és a rendőrök nem fognak sem kiröhögni,sem elküldeni..
Engem is a vaterán vágtak át 3000 forint értékben.Én is fizettem de az árú ne jött meg.Én rengeteg sms-t telefont intéztem,hogy küldje vagy az árút vagy a pénzt.Az eladó nem reagált.Többször jelentettem a vateránál is,és ők is hasonló szabályzatra hivatkoztak..Én elmentem a rendőrségre,és feljelentést tettem.Jegyzőkönyvet írtak,elkérték a a telefonomban lévő SMS üzeneteket,és rögzítették a telefon hívásomat.Meg kapták a hiteles banki átutalásomat is..Majdnem 3 hónappal később kaptam egy levelet,hogy a "vádlott" beismerő vallomást tett a rendőrségen,és kiderült,hogy nem csak engem vágott át..Majd jött egy újabb hivatalos levél,hogy mint sértett jelenjek meg a bíróságon.Elmentem,és elmondtam,hogy mi történt,miért tettem panaszt..Akkor láttam először a vádlottat,és kiakadtam,hogy egy 23 éves jellemtelen srác volt..Persze nem csak én voltam ott,hanem más sértett is akiket szintén megtaláltak a rendőrök..
A pénzünket visszakaptuk,és 1 év felfüggesztett ítéletet kapott.(nem volt büntetve még)
Mindezt azért mert 3000 forintért feljelentettem...
Ha nem csináltam volna semmit még ma is átvágna másokat..
nem kell ügyvédet fizetned, csak akkor ha polgári peres útra tereled a témát.
ilyen lehet, ha pl nem a megfelelő terméket kapod, hibásat, vagy ha leütötted de ő azt mondja, h sztornó az egész.
onnantól kezdve viszont ha te neki elküldöd a pénzt és ős nem küldi el a terméket, nem reagál ÉS nem küldi vissza a pénzt, az már nem polgári peres út véleményem szerint, hisz a rendőrségen jelented fel, hisz ez csalás, lopás, stb és ők intézkednek. Ügyvédre neki lesz szüksége.
ha te olyan esetben akarnád perelni amiben nem evidens, h neked van igazad, oda kell a polgári peres eljárás, az arról szól, hogy két ember közül el kell dönteni, hogy kinek van igaza, mint amikor két gyerek veszekedik.
A csalás viszont rendőrségi ügy. ennyi.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
13:37-nek pedig külön KÖSZÖNÖM SZÉPEN, hogy megosztotta a tapasztalatát, pontosan egy ilyen válasz reményében írtam ki a kérdést!
A pénzemre már nem számítok, csak utálom, ha hülyének néznek!
Szia!
Jó későn írok én is:)
Mi lett az ügy vége?
Sajnos én is így jártam most...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!