Kb. hány %-ban lehet helytálló a valóságban egy Interpol által kiadott, öregített fotó?
Figyelt kérdés
Pl. egy kép Tibor Foco-ról: [link] ? Ha nem műttette át magát nővé pl., biztos, hogy így öregedett meg? Azért kérdem, mert van, aki "teljesen kifordul magából"... Meg azért is: egy hozzá nagyon hasonló embert láttam, a szeme ugyanilyen volt, mint a képen. Haja dúsabb sötétbarna, szeme barna (lehetett pl. kontaktlencsétől), szemölcs egy sem (nyilván leoperáltatta). Kövérebb, de inkább zömökebb, kb. 15-20 kg-al. Nem viccelek, a szemét nem feledem, igaz, csak egyszer láttam (a szemét) tavaly novemberben. Nem vicc! Furcsa volt és ijesztő, és be is jött, hogy mondtam magamban: "Ez az ember nem komplett, az tuti. Valami gáz van vele." Szóval ha csak hasonmás is, de a csajokat kukkolta fényes nappal (ezt már csak én láttam véletlenül, ő nem látott engem). Mégis: annyi embernek van hasonmása! És még valami: pont én voltam már úgy, hogy régi főiskolás társammal 15 év után találkoztunk, és egyszerűen úgy kifordult magából, már semmi sem volt abból, akit én valaha láttam, ismertem. A szeme se, vagyis az még hasonlított kicsi. Szerintetek az a fotó az Interpoltól hány %-ban helytálló hogy úgy öregedett meg valaki? Komolyan kérdem. Légyszi viccből ne válaszoljatok ide, mert ez egyáltalán nem vicces téma. Köszi.aug. 23. 19:22
2/6 A kérdező kommentje:
Óh, köszi! Ja és még fő lényeges jellemzői: bár ismert, perfekt magyar, meg kell , hogy mondjam, köszönéséből arra következtetek, szinte "anyanyelvi" szinten beszéli a magyart. A kriminálpszichológusok írása alapján azonban a hang és az írás nem változik az életben, hát a hangját hallottam, az mélyebb, mint a Tibor Foco-é 30 évesen. Itt azonban - Uram bocsá' - ellenvéleményem van: már hogy lehetne egy 30 éves és egy 70 éves embernek ugyanolyan a hangja? Ez lehetetlen, így még mindig él bennem a gyanú, hogy vagy TIBOR FOCO-t láttam vagy a hasonmását, ráadásul 30 cm.-re állt tőlem max kb. Mint ha cipelt volna valamit a bal karjában - tudom, hogy jobbkezes - nyilván csak az álcázás miatt. Én is így tennék, ha 30 éve körözött bűnöző lennék. Á, na mindegy. Végülis, amennyi embernek hasonmása van... de az a kukkoló magatartás! És ráadásul bordó kocsival jött, azzal láttam. Őt gyanúsítják a karcagi sorozatgyilkosságokkal is és az Ausztriában a 2000-es években elkövetett prostigyilkosságokkal is. Íme a cikk: [link] Á, na mindegy is. Végülis tényleg lehet hogy hasonmás. De mi van akkor, ha nem az? Tehát tavaly novemberben láttam és 3 szempontból 3 stimmelt, a hasonlóság irtózatos. Ja és a 4., a lényeg= eltűnt. Méghozzá tavaly november óta. Hogy honnan? Hát innen... "Rém hangosan és írtó közel." ... A rendszámát sajnos nem jegyeztem se fel, se meg. Majd kiderül... Remélem, egyszer ezt elolvassa az Interpol, az Europol meg a világ összes rendőrsége. Ha nem lennének hasonmások,már rég...
aug. 24. 13:59
3/6 A kérdező kommentje:
Üzenet az Interpol - nak, az Europol-nak, belső háborúkból: Amit még tudok róla, leírom= tehát a Tibor Foco hasonmása - tág terület: Északkelet - Magyarország - egy ember, aki megvásárolt egy teljesen felújított lakást, majd abból eltűnt, állítólag külföldre dolgozni. Vadonatúj lakásában kb. 2-szer volt, többször nem, más kocsival sem. Itt a falnak is füle van. Persze, az éjszakák leple alatt, lehet, hogy hazatért és otthonában csinált valamit. Sok jó dolgot biztosan nem. Mit is mondhatnék még? Mint ha valami nagy tárgy lett volna a kabátja alá rejtve, a - direkt - bal karjában. Ahogy jött, úgy ment el: semmit sem hozott, semmit sem vitt. Csak mint ha akár egy fegyver is lehetett volna a bal karjában a kabát alá rejtve. Persze, lehet, ezt csak én feltételezem. Lehet, virágcserép volt kardvirággal, bár azt nem kell rejtegetni... Mint ha rejtegett volna valamit... Volt valami a tekintetében, valami őrült. Nem az, hogy elmebeteg, hanem az, hogy ez egy bűnöző. 1 percig bámult rám, úgy , mint aki ezt mondja: "Szép jó napot Szemtanúcskám! Hagy lássam csak...!" Tanulta pszichológiát, 3 másodpercnél tovább nem nézhetett volna alap esetben. Bűnözősége, mint fentebb írtam, ki is jött, beigazolódott. Azaz, kukkolni még nem olyan nagy bűn, lévén fényes nappal olyan sokat nem is tud kukkolni... Ennyi. Senki nem tud róla semmit sem. Itt legalábbis nem. És senkinek sem hiányzik... Rajtam kívül. Hát ezt kifogta. Úgyis unatkoztam. Szerintem azt hitte, forgalmas helyen majd megbújik. Nem veszi észre senki. Aki meg észre is veszi, ennyi év után már... Talán ugyanazt gondolja egy bűnöző is... Kinek nincs hasonmása... Ki nézi ezen a környéken az Interpolt és az Europolt... Ki nyomoz itt... A neve? "Emlékszem, lágyan zendül, mélyen, mint kedveseinké ott lenn, a sírba , lenn." - mondanám a Rimbaud-ot, a Verlain-t, de hiába kerestem a nevét. Nem hoz ki sem a Google, sem a Yahoo, sem a DuckDuckGo, sem a Yandex, sem a Bing egyetlen egy találatot sem róla. Facebook-on egyetlen egy találat sincs. Kezdem tényleg azt hinni, rajtam kívül senkinek sem hiányzik. Miért most írok? Már majdnem az idén nyár volt , 7 hónappal később, hogy véletlen olvastam egy cikket egy 30 éve körözött bűnözőről, nevezett Tibor Foco-ról, aztán nem tudom a szemem levenni a képről - melyet a feljebb belinkeltem - mert ugyanolyan a szeme, az arca, mint az Interpol által kiadott kép. Azért, mert nem tudtam elfelejteni... Az ember valahol mindig érzi, ha valakivel valami nem stimmel. Hát, csak ennyi. Majd még visszajövök, ha történik valami... Persze lehet, az Élet kegyetlen tréfája az egész. Sziasztok.
aug. 24. 14:21
4/6 A kérdező kommentje:
Üzenet az Interpolnak és az Europolnak innen, a belső háborúból, folytatás: na szóval képzeljétek el, hogy eszembe jutott, hogy a Tibor Foco - hasonmásnál a függönyök, az ajtók, a rolók meg sem mozdulnak, hetek óta ránézek és nézem és nézem. "Rém hangosan és írtó közel". Persze lehet, hogy nem ő az, de ha csak a hasonmása, akkor is roppant furcsa. Semmi mozgás. Tulajdonképpen lassan 1 éve lesz, hogy eltűnt és senki sem látta. Jut eszembe! Olyan eldobhatós kis fekete mobilt használt egyszer, mint amilyet a bűnözők szoktak, hogy ne lehessen elkapni. De attól, hogy valaki eldobhatós mobilt használ, még nem biztos, hogy bűnöző, mert nekem is van olyan mobilom, főleg azt használom, mert az okos cuccok állandóan lefagynak. Persze, ha már összeadódnak a dolgok... A kocsija pont olyan bordó Ford Fiesta lehetett, mint amilyenről mások is írtak a karcagi sorozatgyilkosról készült interjú kommentjében, de nem figyelt fel rájuk senki sem rajtam kívül, semmibe vették őket: https://www.youtube.com/watch?v=Ij-fEGWRKWI Én hinnék nekik! A bordó Ford Fiesta volt, kb. 80 %-ban, de ehhez hasonlít a legjobban: [link] (a honlap gazdájának semmi köze hozzá, csak a véletlen műve). Na szóval, németül meg: [link] . Most ennyi. Sziasztok.
aug. 24. 19:56
5/6 A kérdező kommentje:
Üzenet folytatása: ... amikor legelőször láttam és megijesztett már a puszta létezésével, mert láttam rajta, hogy nincs rendben neki minden odabent, olyan lassan ment, hogy... egyes e,berek biztosan azt hitték volna, hogy mozgássérült vagy fáj a lába, majdnem meg is állt, úgy nézett. Ennyire fontos neki a "véletlen betolakodó". Amikor másodjára láttam, már hármasával szedte felfelé a lépteit ez a Tibor Foco, vagy annak hasonmása. Lehet, bérel valahol postafiókat és/vagy bankon keresztül fizet, de postaládáját ki sem nyitja senki sem (hetek óta figyelem), a szórólapok és mögötte talán mintha hivatalos levelek lennének - teljesen érintetlenek. Hümmm... Fekete bőr ruhában (kabátban) és sötét nadrágban és sötét pulóverben járkált tavaly novemberben és főleg hétfői napokon. Ha nem haragszik meg senki, de a legjobban a kabátja erre a civil rendőrre emlékeztetett: [link] Aki ott áll lenn a karcagi sorozatgyilkosság esetében feltárt sírban, annak a bőrkabátja pont olyan volt, mint az övé. Bocsi a hasonlítgatásért, de még valami: amikor legelőször megláttam - még kint a széles "réteken" - a legjobban egy régi civil nyomozó benyomását keltette. A kabát hasonlatnak semmi köze nincs máshoz! Na, ennyit tudok. Még ha eszembe jut valami, írok. Persze így utólag már, mégha Ő lenne is, ezt gondolom: 1. már tuti nem barnára festett a haja 2. nem barna a kontaktlencséje 3. tutira napszemüveges 4. a bordó kocsiknak utána lehet nézni, de az már tutira nem bordó 5. az Északkelet - Magyarország már mondjuk Tenerife vagy akármi, csak nem ez itt. Vagy mégis? Vissza kell jönnie... Egy okból. Bár persze semmi sem kötelező. Reggeltől estig lehet "napozni a tengerparton" is, főleg idős embernek. Kinek tűnik fel, hogy senkinek se hiányzik... Csak nekem. Sziasztok: majd még jövök vissza ha eszembe jut valami, lehet, nyitok új kérdést, mert 5 válasz után nem enged írni a rendszer.
aug. 25. 12:47
6/6 A kérdező kommentje:
Üzenet az Interpolnak egy motoros fórumról: Pitstop nevű felhasználó nicknéven írja fényképpel egy motoros fórumban, hogy Tibor Foco szökését előre eltervezték egy lejtős útra... Honnan tudta, hová tervezték? Persze blöff is lehet, de miért lenne az? Ki az, aki szökevényekről blöfföl és miért, hogy esetleg bajba kerüljön? Íme a link, Pitstop-ról, Tibor Foco haverjáról 2020. november 19-i bejegyzéssel: [link] A fotó egyébként nem tudom, mikor készült, nem ismerem őt/őket... de hogy itt is mit keres ennyi motoros, errefelé, ráadásul rendszám nélkül és senkit sem érdekel, hát úgy néz ki, jó területet választott magának ez az ember és ismerősei. Magam fél gyerekkorom óvodás részét Bécsben és környékén töltöttem, Dunán innen, Alsó-Ausztriában, kocsiban laktunk, mert nekünk úgy tetszett , a másik felét meg Északkelet-Magyarországon. Amúgy sosem láttam egyiket sem annak előtte. Azaz ez a Pitsop nicknevű ember is hasonlít egy itteni motorosra: rendszám nélküli kocsival telipüffögi az egész várost, főleg az én környékemen. Jó lenne már, ha odébb állnának, akárkik is ezek, ha hasonmások is. Szeretettel: Forever Blue
aug. 26. 07:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!