Mi tortenik ha otthon felejtek minden iratot?
Tudnod kellene igazolnod magadat, de ma már le tudnak ellenőrizni online is ha szükséges, csak nem biztos, hogy megelégszenek ennyivel.
Ha autóval vagy én nincs nálad a jogosítványod, azért büntetnek is.
Elvileg bevihetnek, ha nem tudod magad igazolni semmivel sem.
Nekem kocsival is szinte mindig csak a személyi igazolványt kérték. Azt mondták az elég, az alapján meg tudnak nézni mindent.
Mondjuk nekem mindegy, mert nálam van minden.
2023 január 1. óta már nem kell, hogy nálad legyen a jogosítvány, ahogyan a kötelezőről szóló igazolás és a forgalmi sem.
Ami a személyit illeti, elvileg kellene, de a joggyakorlat az, hogy soha senkit nem büntetnek meg ennek hiánya miatt. Lekérdezik az adataidat, oszt engednek isten hírével.
Ha Magyar vezetői engedéllyel rendelkezel akkor nem vagy köteles magadnál tartani, bár célszerű.
Elvileg személyazonosítás alkalmas igazolványt köteles vagy magadnál tartani, de ma már a rendőrök elfogadják, ha bediktálod az adataid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!