Határvadászoknak a fizikai alkalmassági mennyire van komolyan véve?
Egy ideje érlelődik bennem, hogy szeretnék határvadász lenni, csak sosem mertem belevágni a fizikai miatt ugyanis most bármennyire is lenéztek, nekem a fekvőtámasz a mumusom:)
Ha valaki tudja a pontos alapkövetelményeket, kérem ne tartsa magában.:)
Valószínűleg komolyan veszik. A jelentkezők harmada elbukik az alkalmassági vizsgálatok valamelyikén.
Pontrendszert használnak. Itt megtalálod a részleteket: [link]
Én ahogy anno a híradásokban láttam az állománygyűlésen a frissen vizsgázott határvadászokat... sok volt köztük a túlsúlyos idősebb ember.
Tehát nem hiszem hogy nagyon komoyl elvárások vannak.
Ugynakkor azt is hallottam egy rendör ismerösömtől hogy mivel ezen emberek kiképzése kb 0.0 igy a határon az "igazi" rendöröknek nem hogy segítséget jelentenének hanem még hátráltatják is a munkát, mert éles helyzetben nem tudják, nem merik tenni azt amit kéne nekik
Sőt még vigyázni is kell rájuk
Ez a határvadász történet csak egy fidesz propaganda, 4 hetes kiképzésel nem lehet valakiből határört csínálni.
Nekem apám határör tizedes volt, sokat mesélt, ott nem lehet ugy viselkedni mint egy pesti irodaház recepcióján. Márpedig ezek a "határvadászok" kb annyi ideig járnak a tanfolyamra mint ameddig egy sima vagyonör is jár.
Amugy akik eddig beálltak határvadásznak azok is kopnak ki, mert rájöttek hogy ez nem gyerekjáték, nem éri meg kiképzés nélkül minimálbérét a határon az életükkel játszani...
Az előírt alkalmasságit komolyan veszik.
Az más kérdés, hogy sokan nem felének meg a kritériumoknak, mert pl. nem készülnek a felvételire, csak olyan ad hoc jelleggel döntik el, hogy jelentkeznek.
Ilyen, ha nincs más, akkor ez is jó.... elven.
Ja, csak azt felejtik el, hogy ez - akármilyen sz@rul is vannak megbecsülve - nem éppen egy átlagos munkakör, ennélfogva a feltételek is ehhez mértek.
Sokan rájönnek, hogy ez mégse nekik való.
Aki "szerencsésebb" az már a felvételin elbukik, de jobb is, mert aki nem készül rá, az nem is gondolja ezt komolyan.
Úgy meg inkább ne is legyen az ilyen határvadász, mert vagy saját magát vagy a társait fogja igen komoly bajba sodorni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!