Mínusz 6-os szemmel alkalmatlan vagyok rendőrnek?
Kössz, igen, azthittem nem kell kiírjam hogy beteges trollok, kíméljenek.
Új vagyok itt na.
"+4,0 és –4.0 D-nál erősebb szemüvegviselés (Ha műtéti beavatkozás történik, radiális keratotómia után 6 hónappal, egyéb látásjavító műtét után 2 hónappal nem kizáró ok.)"
Ez az egység csomagból és azon belül is a kizáró okok listájából másolva. Röviden tömören: nem. Viszont ha megműtteted akkor jövőre akár már jelentkezhetsz.
Idézet Pintér László mellékletéből: "Amennyiben a
műtét előtti dioptriaszám -4,0 feletti, alkalmas minősítés műtétet követően sem adható"
Egyébként ez egy meglehetősen elavult szabályozás !Rengeteg országban ez semmilyen hátrányt sem jelent még kétszer ekkora dioptriánál sem ha a jelentkezőnek a rövidlátáson kívül más problémája nincsen! Gondolok itt makula degenerációra ,zöld hályogra ,retnia szakadásra és a szemüveges kontaktlencsés látása megfelelő!
"Egyébként ez egy meglehetősen elavult szabályozás !Rengeteg országban ez semmilyen hátrányt sem jelent még kétszer ekkora dioptriánál sem ha a jelentkezőnek a rövidlátáson kívül más problémája nincsen! Gondolok itt makula degenerációra ,zöld hályogra ,retnia szakadásra és a szemüveges kontaktlencsés látása megfelelő!"
Bozonyos korlátokat azért csak állít. Mondjuk rendőrségen belül is vannak külön lövészek, mesterlövészek, vagy azok a katonaságtól vannak, vagy a TEK-től? De TEK-esnek előbb rendőrnek kell lenni, nem?
Nyomozónak, helyszínelőnek még oké, hogy annyira nem gáz a szemüveg, de éles helyzetben ahol fegyvert kell használni meg üldözni az elkövetőt, ott már okozhat hátrányt.
Én is szemüveges vagyok és már az eső cseppektől a szemüvegemen rosszul látok, vagy ha hidegről bejövök a házba, percekig kb vakon vagyok, mert bepárásodott a szemüveg. Pedig Nekem csak 1,5-2 dioptria körül van a szemem, de így is sokszor vakon vagyok, mint Stevie Wonder.
Ezek azért erős hátrányok amik kizárnak gondolom pár területet a rendőrségen belül.
Jaj ne haragudj! Hogy a műtét utáni kizárásról írtál bocsi. Ahhoz viszont nem értek. Biztos van valami oka annak is. Mondjuk ha műtét utáni 1-2 évben sincs gond a látással, nem romlik vissza, akkor Én sem tudom, hogy az miért kizáró.
Ne haragudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!