Tudok egy 18 éves srácról, aki egy 14-15 éves lánynak adja a drogot, főleg eki, meg fű... És cserében a csaj megdugatja magát vele. Ez jelenthető?
Simán feljelentheted a srácot, elég csak azt a részét kiemelni, hogy drogot szokott birtokolni, fogyasztani és ezzel kiskorú csaját is megkínálja.
Szerintem tök természetes, hogy aki csajokért való versenyben ilyen bűncselekményeket követ el, azt a társadalom ellenségeként te is ellenségedként kezeled.
Itt a kábítószer birtoklása a bűncselekmény a könnyen bizonyítható bűncselekmény, mert hajszálból könnyen kimutatható 1 évig is a THC.
Csekély mennyiségre vonatkozó Btk. rendelkezések
Kábítószer birtoklása
178. §
(5) Ha a bűncselekményt csekély mennyiségű kábítószerre követik el, a büntetés
a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben vétség miatt két évig,
(6) Aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából megszerez vagy tart, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(6) * Ha a bűncselekményt csekély mennyiségű kábítószerre követik el, a büntetés bűntett miatt
a) az (1) és (2) bekezdésben meghatározott esetben három évig,
b) a (3) bekezdés ab) és ac) pontjában meghatározott esetben egy évtől öt évig
terjedő szabadságvesztés.
180. § (1) * Nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart, illetve aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ügydöntő határozat meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.
(2) * Az (1) bekezdés nem alkalmazható, ha a bűncselekmény elkövetését megelőző két éven belül
a) az elkövetővel szemben az eljárást az (1) bekezdésben meghatározott büntethetőséget megszüntető okra figyelemmel függesztették fel, vagy
b) az elkövető büntetőjogi felelősségét kábítószer-kereskedelem vagy kábítószer birtoklása miatt megállapították.
(3) * A 178. § (1) és (5)–(6) bekezdés, illetve a 179. § (1)–(2) és (6) bekezdés esetén – ha az (1) bekezdés nem alkalmazható – a büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elkövető a vádemelésig lehetővé teszi a kábítószert értékesítő személy kilétének megállapítását. Ez a rendelkezés nem alkalmazható, ha a bűncselekményt bűnszervezetben követik el.
“ Itt a kábítószer birtoklása a bűncselekmény a könnyen bizonyítható bűncselekmény, mert hajszálból könnyen kimutatható 1 évig is a THC.”
Azért ez ennél picit árnyaltabb.
1. Azért mert én azt mondom, valaki kábítószert fogyaszt, senkit sem fognak előállítani mintavételre. Ehhez egy ember szavánál jóval több kell. Ha intézkednek vele az utcán, és klinikai tüneteket tapasztalnak, esetleg ruházat és csomag átvizsgálás során kábítószerrel összefüggésbe hozható eszközök, szennyezett tárgyak kerülnek feltalálásra, akkor elvihetik mintavételre.
2. A rendőrség egy teljesen hétköznapi fogyasztó esetében nem fog haj mintát venni. Vizelet mintát vesznek.
Haj mintához mérföldekkel nagyobb, súlyosabb bűncselekmény kell elkövetni.
Félreértés ne essék, dögöljön meg az ilyen és rohadjon meg. De azért nézz körbe a világba. Beleavatkozhatsz, belemehetsz, nemes dolog amit tenni akarsz(Nyilván ha nincs mögötte hátsó szándék) de én biztos, hogy kimaradnék belőle.
Tegyük fel látod ezt a két szerencsétlent, nem messze rendőröket is. Oda mész hozzájuk, szólsz nekik. Rendőrök intézkednek velük. Szerinted mit fognak elmondani? Semmit. Mind a kettő tagadni fog, ha tudjak te voltál elmondják, hogy te megakarod dugni a lányt csak ezért találsz ki ilyen hazugságokat.
Daliás dolog megmenteni embereket, de szerintem ebbe belemenni nem igazán éri meg.
Menjél be a rendőrségre, tegyél feljelentést.
Én megtettem volna 15 évesen is. Tényleg az motivált volna, hogy csak jó ha börtönbe kerül az olyan srác, aki drogból szerzett pénzzel menőzik csajok előtt, meg ezzel kínálja is őket. A csajnak meg ebből komoly baja nem lesz, annyit meg megérdemel, hogy egy kicsit őt is rángassa meg a hatóság. Mert sokszor az ilyen "menő" csajokat kezdik el utánozni más lányok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!