A rendőr elfogadja a diákigazolványt igazoltatásnál? Nem szoktam magammal vinni az irataimat csak a bérletemet és a diákomat. Illetve ha be akar vinni és én ellenszegülök akkor mit csinálhat?
Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 20:34
11/22 anonim válasza:
Itt meg kell, na és akkor mi van. Ne mondd már nekem, hogy azt a 10 grammos kártyát annyira nehéz magadnál tartani és kérésre átnyújtani. Aki meg fél egy igazoltatástól az véleményem szerint nem ok nélkül fél.
12/22 anonim válasza:
"ahol en elek ott ismeretlen fogalom az igazoltatas"
Nagypofájú!
Ha így van, akkor ide miért vau-vau ?
Ahol élsz, az ottani törvények vonatkoznak rád!
13/22 anonim válasza:
Sose értem ezeket a "itt így van" érveket. És akkor? Jobb az élet az USA-ban, mert a rendőrök nem igazoltatnak. Lóf*szt. Ugyanolyan rakat sz*r minden. Nem ezen múlik.
De szerintem holnaptól többet fogok gyúrni, mert lehet, attól a kis lóf*sz kártyától lesz gerincsérvem, olyan nehéz cipelni.
14/22 anonim válasza:
"Jobb az élet az USA-ban, mert a rendőrök nem igazoltatnak?"
15/22 anonim válasza:
Nem ettol jobb az elet hanem a gondolkodas modtol mondjuk itt hiaba magyarazom mert az emberekben meg mindig meg vannak a komcsi es nazi teveszmek. Nem a 10 grammos kartya magadnal hordas okoz gondot hanem az, hogy magadnal kell tartani mert a rendor elvisz ha nincs nalad, hiaba nem kovettel el semmit. Mondjuk allamonkent itt is mas a szabalyozas. Na de felni nem kell sehol ha nincsenek nalad papirok!
16/22 doboszoli válasza:
Hát igen, némelyik arab országban tevéért vesznek nőt,
nálunk ezt emberkereskedelemnek nevezik, és a törvény büntetni rendeli.
Miután mi ITT élünk, kötelező magadnál valami fényképes okmányt tartani.(személyi, jogsi, útlevél)
A többi csak erőlködés, kvázi fingreszelés.
17/22 anonim válasza:
Ha van veled valaki, akinek van személyije, akkor az illető igazolhat téged is. Illetve kérheti a rendőr, hogy diktáld be az adataid, leellenőrzik, hogy tényleg helyes-e, és mehetsz utadra. Nem gyakran visznek be diákokat azért rendőrségre, mert sétált az utcán, és nem volt nála személyigazolvány. Az gyakoribb, hogy ordibál, zavarja a lakókat, letör egy-egy szoborból egy darabot, rongálja a padot stb... ezért igazoltatja a rendőr, nincs nála semmi irat, beviszi, és mire beér a szülő, arra a gyerek már csak a sztorinak arra a felére emlékszik, hogy a csúnya rendőrbácsi megállította az utcán és kötözködött vele.
18/22 anonim válasza:
Na igen, a személyazonosság megállapítása céljából történő előállítás csak egy lehetőség, amivel szerintem nem élnek túl gyakran a rendőrök, hacsak nincs alapos okuk és indokuk megállapítani az illető személyazonosságát. De ha csak általános igazoltatásról van szó, akkor ha az illető együtt működik, felírják az adatait, és leellenőrzik rádión keresztül. Szóval ez a komcsizás nagyon erőltetett és szánalmas...
19/22 anonim válasza:
Lefekvés előtt ne felejts el pisilni, kedves kérdező!
20/22 anonim válasza:
Elvileg nem kell elfogadni, de ha stimmel a fényképed és a nyilvántartóból lekért adatok, és még csak nem is köröznek, akkor nem fognak bevinni, ha nem randalírozol. Legalábbis én még sosem vittem be egy kölköt sem, pedig a múltkor nagyon vigyorogtunk egy srácon. A Deákon deszkáztak páran, az egyik kölöknél csak diákigazolvány volt, vidéki városi iskolával, és azt mondta, hogy azért van ott, mert áramszünet van a suliban és ezért nincs órájuk :-) Szegényke nagyon meg volt illetődve... de nem csinált semmi rosszat, az meg ha lóg, a szülei felelőssége, már ha egyáltalán megtudják. Amúgy az én fiam sem hord se személyit, se diákot, mert tudja, hogy úgyis elhagyná, bérlete nincs, mert két utcára jár suliba. Ha egyszer beviszik, így járt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!