Helyes, hogy a rendőrök lógós iskolások után kutatnak a plázákban?
Én tényleg nem tudom, de arra határozottan emlékszem, hogy ilyesmi utoljára a 80-as években a Szovjetunióban volt. Gorbacsov így akarta megfegyelmezni a népet. Ott nem elsősorban a diákokra, hanem a lógós dolgozókra hajtottak. Nálunk (most még csak?) a diákokat igazoltatják, és értesítik az iskolájukat, hogy tanítási időben hol találták őket. Itt van egy kedélyes beszámoló egy ilyen akcióról, de többet is találtam a neten:
Egyrészt nem, mert nyilván lenne jobb dolguk is a rendőröknek.
Másfelől viszont igen, mert tényleg sok az olyan trehány szülő és tehetetlen tanár, aki nem tudja megregulázni, és az iskolában tartani a kölyköket. A rendőr fellépése már talán picivel nagyobb súllyal esik a latba.
Csak ugye lásd feljebb, nyilván van a rendőröknek jobb dolguk is - de ha épp az útjukba akad egy lógósgyanús kölyök, hát akkor hajrá!
Esetleg át lehetne testálni ezt a feladatot a polgárőrségre, vagy valami más hasonló szerveződésre.
Nevetséges az egész. A rendőrség helyében nem azzal fitoktatnám az erőmet, hogy néhány lógós diákot igazoltatok, nem ezzel kellene megmutatni milyen ügyes a magyar rendőrség.
Gyilkosok, rablók után kellene eredni, ja igen, ott tudni is kell már valamit, hogy prodokuljának.
amúgy tévedés, nem védem a diákot aki lóg, de ez nevetséges.
És a híradónak nyilatkozik a rendőr, hogy milyen fasza gyerek vagyok én, mert milyen 17 évest "kaptam" el...
szerintem van benne értelem is, de nem utánuk kéne kajtatni csak tleg ha 10-11 órakor látok az utcán egy tizenévest akk megállok.. ez az 5 perc nem oszt nem szoroz.. persze ha csak járörözésen van a rendőr...
sulinkban már szinte közlik a tanárral h a következő óráról lógni fognak.. van aki nálunk 1 tesire se ment be, mert ö megteheti.. ehelyett kinn dohányozik az utcán.. vagy hogy matek óra közepén hangosan beszélik meg hogy majd mikor lógnak mit mondanak, tanár füle hallatára...
"Gyilkosok, rablók után kellene eredni"
B*meg és ezt mégis hogy a jó qrva életbe képzelitek el?
Hogy megállás nélkül bűnözőket hajkurásznak?
"Van öt percem, na, keressünk valami gyilkost."
Vagy bekapcsolja a bűnöző detektorát?
És a mi a f*sz az, hogy iskolások után kutatnak? He?
Bemennek a plázába, hogy "na, keressünk lógós iskolásokat"? Mert ezt így baromi nehezen tudom elképzelni.
Persze, ha meg valami történik azzal a nyomorék gyerekkel, akkor az egész világ el van küldve a k*rva anyjába, hogy nem vigyáztak rá.
Idióta emberek, hogy mindig kell valami, amibe bele lehet kötni.....
Ha hétköznap 10-kor egy diák ott lóg egy plázában, amikor nincs iskolai tanítási szünet, akkor valószínű, hogy sem a szülő, sem az iskola nem tudja, hogy hol van a gyerek. És ilyenkor igenis lépjen a rendőr. Az adónkból fizetve van a tanárok fizetése, az iskolák fenntartása, fűtése stb..., akkor tiszteljen már meg minket az adott diák, hogy a drága idejét ott tölti el, és nem az utcán lébecolva. Hátha az iskolában valami értelmes is ragad rá, nemcsak a legújabb divat, a legmenőbb filmek, legújabb lopási trükkök, különböző cigimárkák nevei. Sokszor a szülő sem tudja, hogy a gyereke iskolakerülő. Így akár még neki is hasznos lehet, ha a csemetéjét lefülelik.
Nekem voltak szakközépben olyan osztálytársaim, akik rendszeresen nem jártak be első órára, helyette boltokból lopkodtak ki elég szép értékben csokoládét, piát, ami a kezükbe került (nem az agyonpigmentált csoport tagjai voltak). Senki nem törődött velük. Mi tudtuk mit csináltak, de senki nem akarta bemártani őket, mert ők menők voltak, és a menőket nem jó magunkra haragítani. Volt pár igazolatlan órájuk, csak egyszer elkapták őket, lett is nagy botrány. A szülő az iskolát hibáztatta, mert nem figyelmeztették őket a lógás miatt, az iskola a szülőt, mert nem nevelte meg a gyereket. Szerintem nincs azzal semmi baj, ha délelőtt plázában lógó fiataloknak elkérik a diákjukat, és betelefonálnak az iskolába. Persze vannak fontosabb ügyek is, de minden rendőr mindig nem hajkurászhat gyilkosokat, egy mezei járőrnek meg nincs meg arra a képesítése, hogy nagy maffia ügyeket, hűtlen kezeléseket, stb... lefüleljen. Ő az alapvető rendfenntartásért felel. És igen, ebbe beletartozik, hogy a gyerek, amíg tanköteles, addig iskolába jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!