Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A szüleim kapnak erről értesít...

A szüleim kapnak erről értesítést a rendőrségtől?

Figyelt kérdés
Múlthéten ültünk városba egy padon páran, két pali összeverekedett és a rendőrök engem kérdeztek ki mint tanú. Elkérték a nevem és a telószámom. 16 éves vagyok. A szüleimnek jönni fog a postaládába valami papír erről?

2023. júl. 23. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Lehetséges.
2023. júl. 23. 20:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Valaki, aki ért ehhez, tudna válaszolni?
2023. júl. 24. 02:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Válaszoltam. Ha nem tetszik, arról én nem tehetek. Egyedül nem is hívhatnak be.

De miért gond ez?

2023. júl. 24. 06:09
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Ha a szüleid címét adtad meg, akkor nyilván oda fog menni az idézésed, ha szükséges lesz a meghallgatásod..

Miért értesítenék a szüleidet?

Értesíteni azt kell, akinek jelenléte az eljárási cselekményen nem szükséges, de a törvény lehetövé teszi.

16 évesen nem kell szülő (törvényes képviselő) a tanúkénti kihallgatásodhoz...

Így értesíteni se kell öket.

Az, hogy az Ő címükre megy a Te idézed, az nem értesítés.

2023. júl. 24. 07:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem kellet címet megadni. Kérdezte a rendőr a nevemet és a telószámom. Aztán azt mondta, húzzunk a pics@ba.

Tavaly is volt ilyen, akkor 15 voltam, és jött levél.

Szóval akkor én minden esetben kapni fogok? Még akkor is, ha nem kell bemennem, mert egyetértettek egymással?

2023. júl. 24. 08:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindegy, elmondtam nekik. Azt mondták, hogy előfordul, velük is volt ilyen.m, de azért ne kerüljek sokszor ilyen helyzetbe.
2023. júl. 24. 10:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hol járkálsz te és kikkel, hogy évente igazoltatnak és idéznek be tanúnak?!
2023. júl. 24. 22:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem járkálok be.
2023. júl. 25. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!