Ha egy "ismerősnek" írok egy névtelen levelet pl hibridlevél-ről interneten azt kitudja nyomozni valahogy ki volt ?
Figyelt kérdés
A történet lényege az , hogy küldtem egy levelet "névtelenül" álnéven. Nincs benne semmi fenyegetés , semmi zaklatás vagy káros tartalom vagy rágalom ! Csak bizonyos dologra szerettem volna felhívni a figyelmét ami neki nagyon fáj és most beakar menni a rendőrségre kinyomozni ki lehetett az ... Gondolom a rendőrség elzavarja majd vagy mit tehet ilyenkor ? Előre is köszi válaszokat.2023. ápr. 13. 17:18
2/7 anonim válasza:
Ha igaz amit írsz, nincs okod az aggodalomra.Ha komolyan vehető fenyegetés állt az üzenetben akkor bizony két esélyes a dolog.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Nincs benne semmi fenyegetés .
2023. ápr. 13. 17:34
4/7 anonim válasza:
Hát nagyon ködösítesz, mit is írtál, így nem lehet tudni, simán lehet, hogy elkezdenek nyomozni. Például mert bűncselekmény gyanúja merül fel. Ez nem csak fenyegetés miatt lehet. Csalás, rágalmazás, zsarolás stb.
5/7 A kérdező kommentje:
Nincs benne semmi ilyen ! "Röviden leírom akkor " Van egy nővérem . Neki van egy férje aki alkoholista nem dolgozik, igénytelen stb stb. És ezt a férfi szülei nem tudták meg nem tudják , hogyan és milyen életkörülmények között él, illetve saját magát nem tudja eltartani és küldtem nekik egy levelet amiben leírtam ezeket, hogy ők is megtudják a valós "tényeket". Erre ők nagyon berágtak és rendőrségre akarnak menni , hogy ki írta levelet... ennyi a lényege.
2023. ápr. 13. 17:50
6/7 anonim válasza:
Akkor nem vehető komolyan.A rendőrség így nem is biztos foglalkozna vele egyáltalán.
7/7 anonim válasza:
Magánvádas eljárás simán lehet belőle, ez ugyanis becsületsértés!
Ha sejtik, hogy Te küldted, akkor simán tehetnek az illetékes bíróságon magánindítványt.
A Bíróság meg majd tárgyalások útján kideríti, hogy valóban bűncselekményt követtél e el, illetve, hogy Te küldted e a levelet.
A rendőrségen is megtehetik a magánindítványt csak nem ők nyomoznak, hanem át adják az illetékes Bíróságnak
Magyarul, pár héten belül számíthatsz egy idézésre a Bíróságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!