Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Enyhítő körülmény, ha magamtól...

Enyhítő körülmény, ha magamtól visszafizetem a kárt még a nyomozás során?

Figyelt kérdés

Eljárás indult ellenem a Karcagi Rendőrkapitányság Kisújszállási rendőrörsén idén januárban lopás bűncselekmény miatt. Elfogak azután két nappal este fél 11-kor elòállítottak. Lopási kár 15 ezer, 40 ezer, 10 ezer, 5 ezer, rongálasi kár 15 ezer forint. Mindösszesen 85 ezer forint. Tőlem lefoglalt a rendőrség 520 ezer forintot, hogy abból visszaadják a sértett kárát, fedezik a bűnügyi költségek, a többit visszakapom, de mindez a jogerős ítélet után. Nincs azonban megtiltva, hogy az összes sértett kárát postán elküldöm nekik, úgyis mindegyiknek ott villog a tanúvallomásnál az összes adata.

Ha postán visszafizetem még a nyomozás ideje alat, az enyhítő körülmény?

És a jogerős ítélet után akkor többet kapok vissza. Értitek.

2023. ápr. 1. 21:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 ez az ember sosem dolgozott. Gondolom kislányoktól lopta össze
2023. ápr. 2. 04:41
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Enyhítő körülmény kéne, Gyula?

Te már csak ilyen maradsz örökre, mert nem is akarsz rajta változtatni. Olyan vagy, mint az átlagos bolti szarkák:

Van náluk 5000 forint, amiből meg tudnák venni a terméket. De nem megveszik, hanem inkább ellopják, hogyha esetleg mégis becsipognak, akkor csak szépen előveszi az ötezret a zsebéből, max bocsánatot kér, és kifizeti a boltban.

Magyarul, ha le is bukik, nincs veszíteni valója.

De amint a boltnak elege lesz az ilyen szarkákból, egy idő után már nem fogja engedni, hogy kifizesd, hanem kitiltanak az üzletből, vagy rendőrt hívnak.

Ilyenkor a szarka már nem is gondolja komolyan, ő nem úgy akarta, ő sajnálja, ő ezelőtt soooooha sem lopott volna semmit.

Aha, na persze. Amíg nem bukik le, vagy amíg nulla kockázattal csinálta, addig egy teljesen természetes tevékenysége volt. Amint kicsit szorul a hurok, akkor már szinte ő az áldozat, aki nem akart lopni, csak így alakult. Véletlenül eldugta és nem fizette ki.

Te is ilyen vagy Gyula. Ki tudja, szám szerint hány embertől loptál már életedben.

Soha nem sajnáltad, hiszen nincs lelkiismereted.

Lopsz egy sportolótól ötvenezer forintot, mondván "akinél ennyi van, attól lehet, mert nem kell neki, biztosan gazdag lehet".

Majd ezután két minimálbérért dolgozó takarítónőtől loptál el 15 ezret. Hogy is van ez?

Szóval ott tartottunk, hogy nincs lelkiismereted. Vígan lopkodsz mindenkitől, nem csörög benned semmiféle morális hang.

Bezzeg amikor lebuksz! Akkor már mindenkit kárpótolni akarsz, mindent jóvá akarsz tenni, még "a pandákat is véded" onnantól fogva, te vagy a megtestesült kisangyal.

De ha nem buksz le, akkor le sem tojod, folytatod a körutad, mint mindig.

Ez a jelenlegi "számon-bánom" állapotod is csak addig tart, amíg megszokod a helyzeted, vagy újra elengednek a rendőrök egy ejnye-bejnyével.

Mindig újra kezded. Nem azért, mert autista vagy. Már korábban megbeszéltük, hogy ne fogj mindent erre, mert autistából létezik ügyvéd, rendőr, meg Gyula is.

Te egy szarka vagy. Egy piti tolvaj, aki mindig csak magára gondol.

Édesanyád és a testvéred mit szól ahhoz, hogy ilyeneket csinálsz?

Támogatnak? Tesód is, aki fizikai munkát végez? Ő mit szól hozzád?

Büszkék rád? Minden este nyomnak egy puszit a homlokodra?

Kötve hiszem.

Remélem mihamarabb szakemberhez, és még hamarabb zárkába kerülsz a rabló ****nyok közé.

2023. ápr. 2. 09:06
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezt már 1x leírtad ugyanezt a kommentet egy másik kérdésemhez. Nem vagyok hügye, de te annak nézel.
2023. ápr. 2. 13:51
 14/18 A kérdező kommentje:
*ly
2023. ápr. 2. 13:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Jól emlékszel, bemásoltam neked még egyszer, mert legutóbb sem fogtad fel
2023. ápr. 2. 14:15
 16/18 anonim válasza:
100%

Az a baj, hogy nem hülye vagy, hanem beteg.

Miért nem szedsz gyógyszereket? Attól jó ember lehetnél.

2023. ápr. 2. 15:42
 17/18 A kérdező kommentje:

#5 Tisztában vagyok vele, hogy a gyakoris felhasználóknak, akik ismernek itt, nekik rossz ember vagyok. Sőt, akiktől elvittem a pénzt, azoknak is rossz ember vagyok. Én erre nem adok, ugyanis vannak, akiknek rendes ember vagyok. Én ha a tesco, spár, auchan, penny, lidl, aldi, coop stb., bármilyen boltban állok a pénztárnál sorban és, ha hátranézek esetleg és látom, hogy a hátam mögött álló embernek csak-egy két termék van, mondani szoktam neki, hogy "Csak annyi lesz?, Tessék elém jönni, nekem úgyis több termék van. Magamelé engedem. Sőt kb. másfél hete a pennyben álltam sorba és egy mögöttem álló néni beszélgetett azzal, aki meg mögötte állt és mondta neki, hogy de sokan vannak, pedig én sietek. Én ezt hallottam és hátrafordultam és mondtam a neninek, hogy jólhallom tetszik sietni, tessék csak elém jönni nyugodtan. Nem akarta, hogy ó nem..., de mondtam tessék csak. Magam elé engedtem, megköszönte és mondta nekem, hogy vannak még rendes emberek. Azt is mondta, hogy a multkor egy ásványvizet vett, előtte meg egy pacák tele kocsival rengeteg árut és megkérdezte a pacákot, hogy elémehetne azzal az egy vízzel, a pacák mondta, hogy nem. Nem engedte. Mondtam a néninek, az ilyenekkel nem érdemes foglalkozni. Én mindig előreengedem, ha valakinek kevesebb van mint nekem. Azt mondta rendes vagyok.

Aztán én is szoktam csak egy dolgot venni és ritkábban engem is előre engednek, de gyakoribb, hogy nem. Tudjuk, hogy mindenki sorban következik, de van emberség is. Aki engem nem enged előre ilyen egy dolgos helyzetben, olyankor úgy szoktam gondolni, hogy annyi esze sincs, hogy azt mondja nekem, hogy hé te hülye, ha csak egy dolog van, gyere előreengedlek, persze ha lát.

De én előreengedem ilyenkor az embert.

Lehet valaki soha nem lopott, de ha bunkó és illem nincs benne, ugyanolyan rossz ember csak máshogy.

2023. ápr. 2. 22:05
 18/18 anonim ***** válasza:
62%

Ez alap dolog. Nem nagy kunszt, hogy előre engedsz valakit, más is szokott így tenni.

Viszont csak te lopsz másoktól több százezer forintot. Ezt nem teszi jóvá semmiféle kupakgyűjtés, vagy sorban előre engedés.

Ahogy korábban írták rossz ember vagy.

És még hülye is.

2023. ápr. 2. 22:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!