Ez lopás lenne, ha azt ami ottmaradt pénzt is eltenném a visszajáróval?
Gyakran vonatozom, és igyekszem mindig automatából venni a vonatjegyet, mert 5%-al olcsóbb. Gyakran előfordul, hogy amikor bedobok érmét, vagy papírpénzt dugok be ahová kell és, ha többet tettem be, akkor a végén várom a visszajárót. Ki is dobja a visszajárót, de gyakran van olyan, hogy a visszajáró helyiségben ott van némi aprópénz. Tízes, húszas, van hogy ötvenes érme is, volt, hogy apróban 120 forint, aztán 200-asokat is láttam már ott. Egyszerűen sokan ennyire felelőtlenek nem kell nekik a pénz. Én azonban csak az én visszajárómat szoktam kivenni, ha ilyen van, a többit otthagyom.
Ha a többit is kivenném és rltenném, az lopás lenne?
Ha pl. ott menne egy rendőr, és mondanám, hogy más ott hagyta a pénzt, én meg eltettem, de kis aprók, akkor intézkedne az előállítás iránt is?
Akkor lenne lopás ha te szándékosan alakítanád úgy, hogy az előtted vásárló ne tudja kivenni a visszajárót.
Volt is erre sok szervezet, csoport, akik szándékosan úgy alakították az automaták, telefonok, pénzkiadó automaták nyílásait, hogy ne tudja kivenni a pénzét aki használta és később mentek vissza kiüríteni a szerzett zsákmányt. EZ lopás, akit elkaptak azt eszerint meg is büntették. Ez volt az egyik ok amiért kamerák kerültek a pénzautomatákra.
Ha ott menne a rendőr honnan a tökömből tudná, hogy te több pénzt vettél ki onnan, mint amit neked adott vissza az a gép?
Egy rendőr arra figyel fel ha feszegeted a gépet, ha láthatóan piszkálod a pénzkiadó részét - mert tudják jól, hogy miképpen szokták megkárosítani az embereket.
Ha ezzel elkapnak csúnyán megütöd a bokádat.
Ha a földön találsz egy 50-est, és elrakod, azt is lopásnak számítod?
Pedig pont ugyanaz a helyzet.
Ami ilyen közterületen heverő pénz, az mind az állam tulajdonának számít, akárki is hagyta ott.Ugyanez vonatkozik a földön elhagyott pénzre is.Persze a női öltözőkben a kabátzsebekben hagyott pénzekre ez nem vonatkozik :D
A lényeg az, ha ilyen pénzt elteszel, akkor az államot lopod meg! De úgyis lehet fogalmazni , hogy Orbán zsebéből veszed ki. Ő is ugyanezt csinálja Magyarországon, csak globális formában.Ő nincs büntetve, tehát ennek példájából kiindulva Magyarország törvényei alapján elvileg te is ugyanúgy megteheted!
“ Ami ilyen közterületen heverő pénz, az mind az állam tulajdonának számít,”
Ekkora hülyeséget remélem csak trollkodásból ír valaki. A földön talált pénz az ugyan úgy az elhagyó tulajdona. Nem rég volt pont egy poszt, hogy valaki x milliót hagyott el. Bejelentette és a meglévő összeg vissza is került hozzá mivel az övé
“ lényeg az, ha ilyen pénzt elteszel, akkor az államot lopod meg”
Egyáltalán nem minősül lopásnak. Semmilyen formában.
Igen, lopásnak minősül, de bőven szabálysértési értékhatár alatt van. Nem foglalkoznak vele az alacsony társadalmi veszély miatt.
Ha a földön találsz egy húszezrest vagy bármit azt a pénzt elhagyót illetné meg. Bejelentheted, de mivel elég kicsi a valószínűsége hogy jelentkezik a rendőrségen a tulajdonosa ÉS hitelt érdemlően be is bizonyítja hogy ő hagyta el így nincs relevanciája. Nagyobb összeg megtalálásakor már nyilvánvalóan más a helyzet.
“ Igen, lopásnak minősül”
Miért minősül szerinted lopásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!