Hol a rendőrség?
11: a konkrét esetben ismerték egymást, átjárt fát vágni, majd összevitatkoztak, és megölte
Ebben az esetben a járőr mit sem ér, mert ő engedte be, ismerte, nem arról van szó, hogy beosont, amit a járőr láthatott volna.
Ennyit keres ma egy rendőr Magyarországon: ezért akarnak egyre kevesebben itt dolgozni?
Nagyon egyszerűen megpróbálom elmagyarázni, ha nem érted meg akkor képességbeli probléma.
Én is Borsodban éltem, egy viszonylag nagyon jó városban. Több barátom is volt rendőr, rengeteget beszélgettünk.
Akkor mikor én ott éltem, fiatalabb koromba hétvégente mikor “csavarogtunk” állandóan láttam rendőrt. Mindig másik rendőr páros ment el, gyakran láttunk gyalogosan is őket a frekventált helyeken sétálni. Gyakran igazoltattak is(jól tették).
Van pár cigány, sokkal problémásabb falu ahova jártak állandóan de mindig megoldották.
Azóta én is rendőr lettem. Elkerültem onnan messze. Ritkán haza járok. Egyrészről feltűnt hogy konkrétan soha nem látok már rendőrt. Kirívó eset ha látok valakit járőr tempóban cirkálni. De ki is derült erre a válasz, beszélgettem az egyik ismerősömmel aki mai napig dolgozik. Amég régen 2-3 autó gurult egyszerre, ma már örülnek ha egyetlen darab autót össze tudnak szedni. Gyakran van, hogy Miskolcról a megyei kapitányságról vagy a készenléti rendőrségtől jön egy páros mert a városi kapitányságon 0 darab embert tudnak szolgálatra behívni.
Na most szerinted, ha eddig 3 páros rendőr kellett a feladat ellátásához, akkor mostmár az egy pár rendőr mit tud csinálni? Ezt magyarázzuk fentebb is, nincs lehetőségük arra, hogy a kis pár száz fős falukban legyenek, mivel annak a kettő rendőrnek kell foglalkoznia 30 ezer emberrel.
Ezért van az, hogy rendőrt hívsz, ellopták a biciklim és másfél óra mire oda ér egy rendőr. Mert egyetlen páros van és előtted betelefonáltak ketten.
Szomorú és borzalmas ami történt, de erre jelenleg nincs megoldás
Már előttem leírták, de egy kis plusz infó:
Ha valaki kelet-magyarországról jelentkezik rendornek, 90 szazalek esely hogy brfk vagy pest megyei jaror lesz. Ha kitunoen tanul akkor lehet hazakerul kerelemmel.
Akkora lett a hiány hogy ezt eltörölték egy ideig, de most megint ez zajlik.
"Vonzóbbá kell tenni a rendőri pályát"
Több pénz kellene. Minek szórakozzon koldusokkal, részegekkel, cigányokkal, ha adott esetben ALDI-s polcpakolóként többet kereshet nyugisabb munkával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!