Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan akarják felkészíteni a...

Hogyan akarják felkészíteni a rendőröket az olyan éles szituációkra, mint a tegnap esti, ha az önvédelmi oktatásuk egy nagy vicc?

Figyelt kérdés

Volt rendőrként beszélek, 1 évet tanultam egy meg nem nevezett szakközépiskolában, aminek a végén rendőr lett volna belőlem, a képzés felénél viszont ott hagytam őket.

Már akkor is több emberrel beszéltem, hogy ami önvédelmi oktatás az ilyen helyeken zajlik, az egy vicc, az életben nem hasznosítható fogásokat tanítanak, amit senki nem használna, max akkor, ha nem szeretne életben maradni, és ezeket a felesleges önvédelmi fogásokat is olyan labor körülmények között gyakoroltatják be, ahol semmilyen ellenállás nincs a másik fél részéről, nem kell kifejteni a rendőrnek semmilyen erőt, semmilyen élet szituációra egy picit is hasonló dolgot nem sikerül leszimulálni.

Nem mondom, hogy legyen full kontakt harc, de valamilyen komolyabb önvédelmi oktatás/felkészítés lehetne, mert ha még olyan van, mint amilyet 2015-ben tapasztaltam ott, akkor az egy nagy vicc.

/És itt nem a tegnapi rendőröket hibáztatom, hanem a rendszert/

2023. jan. 13. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hiába voltál rendőr, nem láttad az eset részleteit.azt, hogy pontosan hogyan sikerült 3 rendőrt megszúrnia. Valami volt amit nem tudunk, kicsúszott a kontroll a szitu felett. Ilyenkor az ember lehet fekete öves küzdősportoló váratlan helyzetek akkor is történhetnek. Nem gondolom, hogy a kiképzéssel van a gond mert 3 rosszul kiképzett férfinak is sikerülhetett volna ártalmatlanná tenni.

valami hiba csúszott a történetbe lehet hibázott, kitudja nem voltunk ott. Szóval nem kell a kiképzés hiányosságára kenni.

Például múltkor átkutatták a rendőrök a táskámat, és alapból 2 lépésre maradtak tőlem a rendőrök. Semmi esélyem nem lett volna elérnem őket egy késsel. Pedig semmi nem utalt arra, hogy veszélyes lennék rájuk, meg ülő pozícióban voltam, de úgy tettek ahogy a kiképzésen tanulták. És minden igazoltatás ilyen. Jól vannak képezve a rendőrök én azt gondolom.

Aztán amikor egy örjöngő embert kell kalapáccsal meg késsel a kezébe lenyugtatni ott nem elég a kiképzésre támaszkodni sok más terület képbe jön, mint higgadság, reflex, vagy puszta szerencse,meg annak hiánya.

2023. jan. 13. 14:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a kiképzést kell szigorítani a kommandósokhoz csak is a legjobbak közül is csak a legjobbakat veszik fel a többi irány haza a rendőrségnél is így kéne csinálni határozottabb fellépést csinálni
2023. jan. 13. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!