A nyíregyházi rendőrök helyesen teszik, hogy majdnem minden gyanúsìtottnál őrízetbevetel van?
Van egy város Nyíregyháza, ahol a legtöbbször őrízetbeveszik a gyanúsítottakat kis ügyben is, akkor is ha felfüggesztett várható. Míg a Magyar Helsinki Bizottság meg azért kampanyol, hogy a bíróságok csak akkor ìtéljenek valakit letöltendőre, ha nagyon muszáj.
Én elhiszem, hogy az átlagember minden bűnelkövetőt rács mögé akarna, de vannak olyan kis ügyek, ahol nem muszáj a börtön.
Hogy gondoljátok, hogy a nyíregyházi rendőrök helyesen teszik, hogy majdnem minden gyanúsítottat haza sem engednek, hanem viszik a fogdába és előzetesbe akarják tetetni, vagy úgy kenne a helyes, mint amit a Helsinki is mond, hogy csak akkor, ha nagyon muszáj?
Nagyon helyes. Aki bűnöző, az legyen csak egy ideig távol a társadalomtól.
Amúgy Gyula, anyádnak, tesódnak mit loptál karácsonyra?
És mi van ha éppenséggel ártatlan a gyanúsított? Csak mert a rendőrök valamilyen következtetésre jutottak az még nem jelenti azt hogy igazuk is van.
Nem helyes akkor sem valakit ártatlanul bezárni még akkor sem ha ez ritkán fordul elő.
4.!
Levike! Ne csinálj hülyét magadból...
De...
A rendőrök az ,,ártatlan" személy esetében is legtöbbször ismerik a tényállást csak ráakarják verni a balhét az adott illetőre.
Levigyula minden, csak nem ártatlan. Xd
Szóval, mi lesz nálatok a fa alatt? Ötvenezer forint? Jogosítvány? Szolgálati igazolvány? Kerék nélküli bicikli?
#3 Biztos, hogy nem. Szerintem a szegedi rendőrség is csak azt veszi őrízetbe, akit muszáj, félnek hogy lelép. Nem hiszem, hogy lenne mégegy olyan rosszváros mint Nyíregyháza.
Nekem volt a békescsabai rablási ügy folyamatba és emellé debrecenben meggyanúsítottak a sátorlopási üggyel. Kerdeztem a nyomozót, hogy nem leszek őrízetbevéve? Mert folyik ellenem máshol egy rablási ügy. Azt mondta, hogy nem. Innentől a békéscsabai rablási ügy mellé már Debrecenben is folyt egy eljárás lopás miatt ellenem. Pár hónap múlva a poffice ügy miatt, üzletszerű lopás miatt megint meggyanúsítottak Debrecenben, ekkor gondoltam, hogy na most már őrízet lesz, mert Békéscsabàn meg itt Debrecenben is folyik eljárás ellenem. Ekkor azt mondta a nyomozó, hogy ha tagadok őrízet lesz, ha nem tagadok akkor nem lesz őrízet. Bevallottam, de nem azért, mert féltem az őrízettől, hanem kamera volt, hogy csak én voltam bent az öltözőbe, csak azt gondoltam, hogy szaros 10 ezer forintért nem tesznek úgyse felhelentést. De tettek, bevallottam. Így nem lett őrízetbevétel. Innentől három eljárás folyt ellenem, a békéscsabai, a debreceni sátor és a debreceni poffice ügy. Ekkor azt mondta a nyomozó, hogy viszont ha mégegy lopás, akkor őrízet.
Hát nem fértem a bőrömbe, csak loptam a mecsetből és őrízetbe is vettek, le is tartóztattak. Ez azért volt, mert kihúztam a gyufát. Mivel halmazatban 4 év 6 hóval büntethető, azt az indokot mondták, hogy fennáll a szökés.
Mindezekre való tekintettel még Debrecen is jobb mint Nyíregyhàza, mert ha Nyíregyházán elkapnak lopás miatt és látják, h Békéscsabán folyik egy másik ügy ellenem, ráadásul rablás, Nyíregyhàzàn egy az egybe azt mondták volna, h nem mehetsz sehová, őrízet. Nyíregyházán nem lett volna az mint itt Debrecenbe, hogy na még most sem, ott úgy őrízetbe vettek volna mint a sicc.
És nem ez a helyes, hogy az ilyen visszaeső bűnözőket, mint te őrizetbe veszik, esetleg le is tartóztatják, hogy "bírjon magával"?
Bárcsak minden kapitányságon így működne, mint Nyíregyházan.
Kevesebb B.Gyula lenne szabadlábon.
Megértjük, hogy utálod azt a várost, ahol a nyakadra tudnak lépni a rendőrök. A bűnözők már csak ilyenek.
És nem, nem kell több kérdést kiírnod emiatt napi 3x, köszönjük. Már mindenkinek elege van belőled.
Boldog karácsonyt, remélem jövőre már a börtönben ünnepled.
#9 várjál, mindjárt jön az indoklás, hogy ő dolgozott takarítóként pár hetet, de nem sokáig, mert onnan is lopott xD
Most pedig rájött arra, hogy jobban megél lopásból, mint munkából. Főleg, hogy az anyja tartja el a s#ggét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!