Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Most akkor mi jogos és mi nem?

Most akkor mi jogos és mi nem?

Figyelt kérdés

Tehát: Van egy 50 cm3 Sportmotorom, nevezhetjük nyugodtan segédmotoros kerékpárnak mert az is!. Egyszer csak megállít egy hétköznapi igazoltatás során a rendőr. Kérdőre vonja a rendszám tábla hiányát a motorról. Igen ám, de a Magyar jogszabályok alapján a motorra (50 cm3) nem kell rendszám. Adásvételi, Kismotor jogsi és biztosításon kivül más nem kell.

Az adásvételit átadom, de így sem akarja elhinni hogy az 50 cm3. Amugy a hengerre is rá van írva. Közli velem hogy kiszab helyszíni bírságot én ezt nem fogadom el. Majd jót nevetek és erre bemérged és feljelent hivatalból. Első nevetésem miatt 150.000 ezerrel akart feljelenteni, aztán egyfolytába nevettem amit csinált a hülye rendőr és végül 300.000 forintra jelentett fel. Közölte velem hogy toljam haza a motort, mondtam neki tuti hogy nem. Felülök rá és megyek haza vele. Igy is lett, majd 1 utca saroknyira egy másik járőr (gondolom rádiónak beszólt hogy ha közlekedik vigyék be a kapitányságra) kiszálltak majd igazoltattak és megbilincselve bevittek a rendőr fogdába 72 óra. Nem rég jöttem haza újra azzal a motorral (akkor már valszeg nem volt nekik kapacitásuk kergetni) vagy mittudom én. A lényeg az hogy érvényes iratokkal, megfelelő kategóriával vezettem a járművet.

Kérdésem: A rendőrség megtehette azt hogy jogtalanul vegyenek őrizetbe? Megtagadhatom az őrizetbe vételt? Mert jogtalan fogvatartás ugye. Mivan ha ilyen esetbe ellenkezek a rendőri intézkedésnek (testi kényszer) stb. ?

Feljelenthetem e őket mert ártatlanul bevittek?

Szóval?

A feljelentés nem nagy cucc mert azt szabálysértés hiánya miatt úgy is megszünteti. Azzal viszont már nagy a baj hogy az életemből elvettek 72 órát. Azt nyugodtan tölthettem volna kellemeset a hasznossal.

2022. szept. 18. 14:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
22%
Persze hogy nincs igazuk. Csak nyugodtan tegyen a Kérdező lépéseket, hogy semmi eredménye ne legyen, de megismerjék a nevét és arcát...
2022. szept. 18. 15:29
 12/35 anonim ***** válasza:
64%

Árokpart mondtam már hogy szedjed normálisan a gyogyszereidet és ne ide írogassál

Szabálysértési őrizetbe vettek, mert ha büntetőeljárásban vesznek őrizetbe már rendetek volna ki neked védőt.

Örülj neki hogy elverve nem lettél, mert én azzal kezdtem volna.

Én igazából azon röhögök hogy ennyire tudatlan vagy és még hangoztatod is. Hihetetlen emberek vannak.

Nem volt jogtalan a fogvatartás. Nem vittek bíró elé a 72 óra után de attól mèg nem volt jogtalan.

Kár vergődnöd.

2022. szept. 18. 16:41
 13/35 anonim ***** válasza:
45%

A kulcsszó a helyszíni bírság. A rendőröket időnként azzal küldik ki, hogy kössenek bele fűbe-fába, bírságoljanak, ha van rajta sapka azért, ha nincs azért.

Első bűnöd, hogy nem fizettél azonnal. A hivatalból feljelentés sok papírmunkával jár.

A második, hogy ki is röhögted.

Vigasztalásul egy régi történet:

A gyárban, ahol dolgoztam műszakos művezető volt az öreg D. Fiatal korában (50-es, vagy 60-as évek.) különleges alakulatnál töltötte sorkatonai szolgálatát.

Mikor leszerelt, hazament a falujába, és fölműveléssel foglalkozott. ( Az iparra később váltott át.) Nagydarab, nyugodt, jóindulatú ember volt. A helyi rendőröknek valamiért mégsem tetszett a képe, vagy valami irigy vamzer feketítette be. Azt nem tudom.

Berendelték az őrsre, hogy hogy jól megverjék. A dolog nem úgy sikerült, D. tángálta el a rendőröket.( Az egész őrsöt. ) Fél óra múlva visszament.

- Bocsánat, itt hagytam a kalapomat.

Tanulság: Ha nem vagy 90 kiló "színhús", és nem voltál kommandós, csak a háta mögött röhöghetsz a rendőrnek.

2022. szept. 18. 20:31
 14/35 anonim ***** válasza:
95%

Tegyünk tisztába egy két dolgot, mert úgy látom van nálad zavar a fejbe.

"Igen ám, de a Magyar jogszabályok alapján a motorra (50 cm3) nem kell rendszám"

Minden motorra kell Magyar jogszabályok alapján rendszám.

Ha jogszabályokkal, jogokkal dobálózol nézz alaposan ennek utána.

Az, hogy a te járműved "50köbcentis", az nem jelenti azt, hogy segédmotoros kérekpárnak fog minősülni. Tessék felütni az általad emlegetett jogszabályt és megnézni a smkp paramétereit. Segítek.

"olyan két- vagy háromkerekű jármű, aminek legnagyobb tervezett sebessége 45km/h"

Szóval ha a rendőr autózott bárhol mögötted, és te ezt a sebességet át tudtad lépni, a te általad vezetett jármű feltételezhetően nem segedmotoros kerékpár volt. Nagyon szuperek ezek az 50es motorok (a legtöbb felfúrva 70-80ra) csak rohadt könnyű ugye megbukni vele.

Két rendőr aláírta a feljelentést. Ugyan azt fogják veled szemben állítani. Nyakamat rá, hogy a te "sportmotorod" megy többet mint 45.

Ezt te is tudod jól. Innentől kezdve te is tudod jól, a járműved nem felel meg a segedmotor paramétereinek.

A rendőrök előállítottak, mivel a szabálysértést tovább folytattad(rtv.). Innentől csak magadra vess, hogy ennyi eszed van. Hamár ilyen zseni vagy, legalább az arcod ne lenne ekkora, de legalább jól kitoltál magaddal.

2022. szept. 18. 20:50
 15/35 anonim ***** válasza:
96%

"Csak bűncselekmény esetén lehet bilincselni is akkor is csak akkor ha a bűncselekmény 5 évnél többre büntethető."

Na hát ennél nagyobb marhaságot is rég olvastam.

2022. szept. 18. 20:54
 16/35 A kérdező kommentje:

Na itt bújik elő a sok kommentelő tudatlansága, s ezeknek van szavazati joguk.

Mindenek előtt tájékoztatásul közlöm, hogy egy ügyvéd is megerősítette az állításaimat.

Jogtalan fogvatartás

Nincs joga bilincselni

És hatalomal való visszaélés.

2022. szept. 19. 12:27
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

Sok sikert akkor a nyomozó ügyészségen. Sok jóra ne számíts.

Remélem kapsz egy jó hamis vádat is a nyakadba.

2022. szept. 19. 13:49
 18/35 A kérdező kommentje:
#17 A bizonyítékok alapján állapította meg ezeket az ügyvéd. Akkor hogy lenne már hamis vád? Gyökér.
2022. szept. 19. 13:57
 19/35 anonim ***** válasza:
89%
Na hogyan te blfsz ugy hogy ezt nem egy jötent ügyvéd fogja eldönteni.
2022. szept. 19. 13:58
 20/35 A kérdező kommentje:
De igen. Ő fogja eldönteni célszerű e a jelen bizonyítékok alapján feljelentést tenni. És a bizonyítékok alapján igen célszerű. Ezt megerősítette egy jogi képviselő. Mit nem értesz?
2022. szept. 19. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!