Láttam egy képet, azon egy embert, akit keresnek a rendőrök. A kép nagyon halvány. Nem kivehető tisztán, de így is nagyon hasonlít valakire a személy, 90 százalèk hogy az, akire gondolok. Így ne tegyek bejelentést ?
Véletlen félig hasznost nyomtam, zöldet akartam, bocsi.
Igen, de ha kötődik ,hogy én voltam, akkor az hamis vád talán ? Be is mutatkozhatok, nincs titkolnivalóm, csak nem tudom száz százalékra mondani, hogy az, akire gondolok.
Akkor azt mondjam, hogy feltételezem, hogy x.y lehet. Neki már korábban is voltak bűntettei. Lopás miatt keresnek valakit most.
Aki mást hatóság előtt bűncselekménnyel vádol..., így írja a net.
Nem tudom, mit tegyek, a hely is stimmel, ahol a lopás történt.
"Aki mást hatóság előtt bűncselekménnyel vádol..., így írja a net."
De te nem vádolsz senkit bűncselekmènnyel! A rendőrség vádolja az embert lopással.
A tiéd maximum a "Valótlan bejelentés" tényállását valósíthatná meg akkor, ha random emberre ráhívod a rendőrt, hogy őt körözik, aztán mégsem. És mindezt persze te is tudod.
Nyugodtan tegyél bejelentést, akár névvel is.
Nem biztos hogy a rendőr azonnal ki fog menni, sőt, valószínűleg tuti hogy nem. Majd a KMB-s intézi ha ráér.
Emlékszem, ott voltam, amikor egy fiatal társaság odament a rendőrautóhoz es mondta a rendőrnek, hogy az a piros pólós ember körözve van valami bírság be nem fizetés miatt, menjen oda a rendőr, és vigye be!
A rendőrautóban viszont ott ült hátul a járőrtárs egy előállított személlyel, akit pont oda vittek akkor orvosi vizsgálatra ahol a társaság sétálgatott.
Mondta a srácnak a rendőr, hogy "jó-jó, köszi hogy szóltál, majd intézzük"
A srác viszont csak megfogta a visszapillantót, hogy "ember! Maga rendőr?! Ott a körözött és nem viszi el?!"
A rendőr meg pókerarccal lehámozta az ujjait a tükörről és megmondta, hogy akkor hívja fel a 112-t , ha nem tetszik neki, aztán majd ha lesz szabad járőr, majd esetleg kijönnek megnézni."
A srác még így sem fogta fel teljesen.
A hátsó ülésen meg kiabálni kezdett az előállított, hogy "ott vagyunk már?! Miért álltunk meg, mcdrive -ba megyünk, vagy mi?!"
Szóval jelentsd be, 112 vagy telefontanún keresztül és kész. Megadod a feltételezett tart helyét aztán majd lesz valami.
6. Ha nem értesz valamihez, inkább hallgass.
A rendőrség nev vádol senkit. Az ügyészség vádol.
Jó-jó, igazad van, most látom, szépen félreírtam.
Köszönöm a helyesbítést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!