Hogyan és mi okokból kerül le valaki a körözési listáról valaki azonkívül , hogy elfogták volna ?
1. meghal
2. elévül a bűncselekménye
3. felmentik (kiderül, hogy nem követte el a bűncselekményt)
Jajj de nem bírom ezt, hogy valaki felrak egy kérdést és ez azonnal a kérdezőről szól.
Épp ezért kérdezem én is. Mert nem értem.
4.:
Megszűnik a körözés oka
(Hétköznapi, egyszerű pelda: valaki pénzbírságot nem fizette be, ezért megpróbálták többször elővezetni. Az elővezetés is sikertelen, ezért kiadják a körözését.
Közben mégiscsak befizeti a bírságot, amit a rendőrség is tudomásul vesz, ezért megszüntetik a körözést, nincs miért elzárni már).
Nem ezen, hanem már egyszerűen unalmas, hogy kiír valaki valamit és annak mindjárt a kérdezőről kell szólnia.
Válaszokat várok egy kérdésre nem több, ennyi.
Láttam múltkor ott egy embert, akit ismerek és lekerült onnan, tuti nem halt meg és nem is évült el a körözés, mert pár hónapja lett kirakva. Mondjuk lehet, hogy kifizette, ha anno pénzbírsagra volt ítélve.
Bisztos lefizette a bíróságot. Pénz mindent visz. A pénz nagy úr.
Vagy egy másik példa: Piti bűncselekményt követett el és lexarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!