Üdvözlet! 16 éves vagyok és kaptam egy olyan levelet amiben 2 hét mulva bevagyok hivva a rendőrségre mint gyanusított mire számíthatok?
"bosszúból lelövöd a gyilkost"
Az szimpla emberölés semmi köze az önbíráskodáshoz.
Önbíráskodás például, ha meglop valaki és Te elmész és megvered. Ha még akkor szól a rendőröknek, őrizetbe is vehetnek és letartóztathatnak /ezt szokták tenni, mivel forrónyomon üldözendő bcs./. Mivel öt évnél súlyosabb büntetési tételű bűncselekmény, DNS mintavétel is lesz a gyanúsítás után a fénykép és az ujjnyomat mellett, úgyhogy ne rágózz mert akkor pluszban várni kell egy óra hosszat hogy le tudják venni a mintát...
Mivel nem azonnal derült fény a dologra, már nem vesznek őrizetbe /szerintem/, bár ezt az ügy ismeretében lehetne megmondani, csak kihallgatnak és lefolytatják az eljárást. A büntetés nagyban függ az előéletedtől, van-e priusz stb. A fiatalkorúak is kaphatnak letöltendőt, de nekem az a tippem, inkább felfüggesztett lesz maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!