Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha vkinek az arc képét rátesze...

Ha vkinek az arc képét ráteszem Zelenszkij Ukrán elnök testére és ráírom, hogy ez Ukrajna új elnöke, azért kaphatok vmi kis büntit?

Figyelt kérdés

Tegnap egy haragosom fejét Painttel ráhelyeztem Zelenszkin testére, ráirtam, hogy Ő az ukrán elnök majd egy kamu Facebook profilról elküldtem azt 4 ismerősének azzal a szöveggel, hogy el fogom verni.

Ezért indíthat e nyomozást valamilyen formában a Szegedi Rendőrkapitányság?

2022. máj. 21. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:
63%

Igen, indíthat.

Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala miatt pontosabban:

226/B. § * (1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt hozzáférhetővé tesz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2022. máj. 21. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem. Csírákat még a törvény se véd. És ez a szerencse.
2022. máj. 21. 12:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, hisz megint mást zaklatsz szegedi.
2022. máj. 21. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!