Súlyos testi sértés esetén enyhítő körülmény, ha az elkövető drog és alkohol hatása alatt állt?
Figyelt kérdés
Utcai támadás, orvosi látlelet van a súlyos testi sértésről. Az elkövető drogozott és ivott. Hallottam már olyat, hogy ez enyhítő körülménynek számított és a büntetés is ezzel arányos volt. Ez igaz?2022. ápr. 17. 21:59
11/15 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ, mert egy nagyon összetett dolog. Normál esetben súlyosbító körülmény. Alkohol esetében is nagyrészt nagyobb a büntetés, mert annak csak extrém esetben vannak egyértelmű következményei. Viszont ha valaki bizonyos drogoktól tartósan függő, és a függősége végett megállapítanak kóros elmeállapotot, személyiségzavart, elmebetegséget, vagy szellemi leépülést, akkor ez számíthat enyhítő körülménynek is. Ezt majd a bíró dönti el.
12/15 Fsms válasza:
Sajnos nem súlyosbítja. A gyerekemet támadták meg a 3. Kerületben. Büntetőügy lett belőle. Ugyanez volt, nem hittem el amikor az ügyvéd elmagyarázta.
Ez Magyarország. Ne kerüljenek ilyen helyzetbe.
13/15 anonim válasza:
Papíron súlyosító körülmény de a gyakorlatban szinte mindig enyhítő körülmény szokott lenni.
14/15 anonim válasza:
Csak jelzem ha lepontozgatjátok az előbbi válaszomat attól még nem lesz kevesebb a valóságtartalma. Utánajárhattok magatok is, amikor a matyó hímzés lelkű gyöngyvirágszál elkövetők bemindenezve kirabolják az embereket milyen enyhe ítéleteket szoktak kapni.
A gyakorlat nem igazodik az elmélethez...
15/15 anonim válasza:
Bocsánat így értettem:
A gyakorlat nem mindig igazodik az elmélethez.*
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!