Ellopták a tárcám 14.300 a kár Bejelentettem a rendőrségen Mire számítsak? Mi fog történni? Aki járt már igy meséljen
Felvették a jegyzőkönyvet, eltelik pár hét és küldik a levelet, hogy bizonyíték hiányában megszüntetik a nyomozást.
Sajnos tapasztalat, de ha nem rablás, hanem lopás volt és nem tudod ki a tettes, akkor egy pénztárcát szinte lehetetlen felkutatni, még akkor is ha energiát fektetnek bele.
Már évekkel ezelőtt 20ezer forint volt az az értékhatár, ami fölött kötelesek voltak valamilyen szintű adatgyűjtésre, nyomozásra, az annál kisebb értékű kár esetén a jegyzőkönyv felvételén kívül csak a véletlenben bízhat a károsult, amire igen kevés az esély.
Meg lehet érteni a BM részéről is, hogy kis összegű károk miatt nem fektetnek energiát a nyomozásba, annak eredményességére minimális az esély. Jobb esetben egy járőr megkérdezi a tanúkat, ha van videó felvétel megnézik, de nyomozókat nem állítanak az ügyre.
Rosszabb esetben még ennyi sem történik.
Nekem a buszon lopták el a tárcámat. Feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen. A rendőrrel szabályosan veszekedni kellett, hogy a pénztárca valós árát írja a jegyzőkönyvbe, mert azzal együtt már meghaladta azt a határt a kárt, ami alatt nem nagyon kell az üggyel foglalkozniuk. Ha jól tudom, azóta jó magasra emelték ezt a határt, biztos, ami biztos.
Válaszolva: semmi nem fog történni. Néhány hónap múlva kapsz egy határozatot, amiben leírják, hogy megszüntették a nyomozást. Amit jó, ha tudsz: ha ellopták tőled, akkor kérhetsz a rendőrségtől igazolást, hogy áldozat vagy. Ezzel a papírral + a megfelelő kérvényekkel néhány iratod pótlása ingyenes lesz. Készülj fel: a rendőrség nem szeret azzal foglalkozni, hogy kiállítsa neked ezt a pöcsétes papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!