Csinál valamit a rendőrség egy részeg, agresszív emberrel?
Figyelt kérdés
Anyám évek óta háborgat engem és a kistesóimat, minden nap leissza magát és szid minket, van hogy tettlegességig fajul. Jó ideje nem is dolgozik, én tartom el magunkat. Csak a tesóim miatt nem költözök el, mert ha albérletet is kéne fizetnem akkor már nem bírnám anyagilag…bár lehet hogy a lakásunk is elúszik miatta hamarosan. Sok helyen olvasom hogy a rendőrség nem foglalkozik ilyennel amíg ‘vér nem folyik’…ma egész nap az volt bennem, hogy amint elkezd kötekedni rendőrt hívok rá, és el is jött ez a pont.. de elgondolkodtam, hogy csinálnának-e vele valamit egyáltalán? Ha idejönnének biztos visszavenne a viselkedéséből, eljátszaná hogy normális de úgyis lerí róla hogy hulla részeg… de így gondolom nem fogják elvinni innen.. tapasztalatok, vagy valami más opció esetleg? Már nem bírom elviselni..2022. jan. 22. 18:38
1/4 anonim válasza:
Az ilyen családi ügyeket tényleg nem szokták komolyan venni, amíg ahogy te is írtad vér nem folyik. Más kérdés, hogy a kistesód hány éves? Mert ha fiatalkorú és így viselkedik az édesanyátok, akkor még a végén a gyermekvédelem és gyámhivatal fog intézkedni.
2/4 A kérdező kommentje:
Mindketten fiatalkorúak… :(
2022. jan. 22. 19:12
3/4 anonim válasza:
Sajnos a rendőr részegséggel tényleg nem tud mit tenni. A saját házában anyátok azt csinál, "amit akar".
Az is nagyon gyakori más helyeken is, hogy a rendőr kimegy a lakáshoz és hirtelen mindenki happy és hakuna matata.
Írtad, hogy néha tettlegesség is történik. Ha van nyoma (zúzódás, kék folt stb), már mehettek a háziorvoshoz látlelet venni.
Ha pedig ilyen kirohanáskor esetleg ismét rendőrt hívtok, akkor magánindítvánnyal is élhetsz.
Csak itt az a nehéz, hogy mi lesz veletek. Mert anyukátokat nem küldhetik el a saját házából\általa fizetett alberletből. Ha megállapítják, hogy veszelyeztet bennetek (főleg a tesóid), akkor az is lehet hogy az eljárás végén gyermekotthonba küldik őket.. nem tudom melyik a jobb megoldás.
4/4 anonim válasza:
...esetleg nincs más rokonotok? Unokatesó, nagyszülők, stb, ahová mehetnétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!