A távmeghallgatási kérelmemnek helyt ad vajon a tanács elnöle?
A rablás bűntett és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügyem másodfokon folytatödik mivel az ügyész hosszabb tartamú börtönbüntetés miatt fellebbezett. Én és a védőm bizonyíték hiányában felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztünk. Az 1 fokú ìtélet 2 év 3 hónap börtön.
Tekintettel arra, hogy a másodfokú nyilvános űlésen nem kötelező jelen lennem, nélkülem is meg tudják tartani a nyilvános űlést, azonban én jelen kívánok lenni.
Ha a tanács elnökètől (bírótól) megkérem, hogy meg lehet e oldani úgy, hogy végzéssel távmeghallgatást rendeljen el és én itt Debrecenben vagy a Debreceni Járásbíróságra vagy a városi kapitányságra bemegyek és onnan jelentkeztetnek be, így költsègmentes lennecnekem, hogy nem kène elutazni Békés megyébe. Személyesen jelenlennék, mert a távmeghallgatáson való jelenlét is személyes megjelenésnek számít.
De vajon megengedi ezt a tanácselnök, helyt ad e a kérésemnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!