Ha valaki kapott már bírságot gyorshajtás miatt, attól még büntetlen előéletűnek minősül?
Figyelt kérdés
2021. dec. 6. 17:25
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
18 szavazat
1/8 anonim válasza:
Ez csak a bírósági esetre vonatkozik, én úgy tudom.
2/8 anonim válasza:
Igen
Akkor minősül büntetett előéletűnek ha esetleg nem fizeti be a bírságot és ügyig fajul.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy van hogy csak bűncselekmény számít ennél?
2021. dec. 6. 17:33
4/8 A kérdező kommentje:
Ja, most találtam a bm honlapján:
"A hatósági erkölcsi bizonyítvány kizárólag a bűnügyi nyilvántartási rendszerben kezelt adatok alapján kerül kiállításra, abban a szabálysértési nyilvántartási rendszerben kezelt adatok nem jelennek meg"
2021. dec. 6. 17:34
5/8 anonim válasza:
Pontosan. A gyorshajtás és egyéb közlekedési kihágások csak szabálysértés. Kb mintha nem vennél parkolójegyet az automatából. Ez nem büntetőper.
6/8 árokpart válasza:
2-es Ha a szabálysértési büntetést leülöd akkor sem számítasz büntetlen előéletűnek.
7/8 anonim válasza:
A gyorshajtás szabálysértés. A rendszerben lesz nyoma, de ettől te nem leszel büntetett előéletű.
8/8 anonim válasza:
#6 Ez a mondatod ebben a megfogalmazásban helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!