Ebből lehet komolyabb baj?
2 ève ,,eladtam" egy règi kocsit egy ismerősnek, nem èrte meg neki átiratni, ezèrt üzembentartóival volt nála...
Most 2 hónapja lejárt a műszaki, az autó eladása mellett döntöttünk, Ő elvileg talált vevőt, aki kb 100 km-re lakik innen...
Megírták az adás-vètelit, aláírtam majd bevittem a kormányhivatalba lejelenteni, hogy eladtam a kocsit, az üzembentartó pedig megszüntette a biztosítását...
Elvileg a kocsit elvitte a vevő ezek után...
Tegnap szólt az ismerősöm, hogy hívták a rendőrsègre az autó miatt tanúnak, de konkrètan nem tudunk semmit...
Lekèrdeztem a kocsi rendszámát nyilvántartásban az ügyfèlkapuval, eredetvizsgára nem vittèk el az autót, nincs rá kötve biztosítás, de a jármű forgalomban van, nincs körözve... Ebből feltètelezhetően a kocsit nem írták át, sőt gyanítom, hogy ez az álllítólagos vevő nem is lètezik...
Mi törtènik ilyenkor?
Engem nem kerestek a rendőrök, bajban lehetek??
Semmi gond, ha nem mondjátok el ti magatoktól hogy egymással mit üzleteltetek akkor arról senki más nem is tudhat. A tulajdonosnak joga van bárkit üzembentartónak megjelölni, akármennyi időre, és a hivatalos utat betartottátok.
Valami tök más dolog lesz amiért hívtak titeket.
Ha te mindkét részröl aláírt eladási szerzödést birtokolsz, akkor az eladás, ill. elvitel napjától az új tulajdonos a felelös az autóért. Gondolom a kulcs és a forgalmi, ill. tulajdoni lap átadása is megtörtént.
Még fiatal koromban én sem írattam át egy autót, a volt tulaj lejelentette hogy eladta. Egy évvel késöbb egy behajtási ügy miatt az apeh alkalmazottja pontosan tudta, hogy megvettem az autót.
Ha te lejelentetted nem lehet belöle bajod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!