Rendőrség nyomozás akadályozásáért áldozatot is büntetheti?
Ez most egy fiktív példa, de kíváncsi vagyok mi a helyzet ilyenkor:
tegyük fel valamilyen bűncselekményt követnek el ellenem, én vagyok az ártatlan áldozat, de életben maradtam, fizikailag nem sérültem súlyosan ilyesmi és felépültem.
De a rendőrség mondjuk meg akarja keresni a tetteseket.
Én viszont nem mondom el kik voltak mert úgy döntök először az elkövetőktől megkérdezem mennyit ért meg pénzben nekik ez, és ha fizetnek nekem eleget akkor nem nyomom fel őket.
# 1
De a zsarolásban fenyegetés van,vagy erőszak jogtalan anyagi haszonszerzés céljával.
Nekem ilyen esetben nem jogtalan az hogy pénzt kapjak hiszen komoly sérelem ért.
# 1
a feljelentés nem olyan fenyegetés mint ha azt mondanám hogy ha nem fizetsz akkor megverlek. A feljelentés egy teljesen legitim dolog, jogilag értelmezhető míg a megverés nem.
"De a zsarolásban fenyegetés van,vagy erőszak jogtalan anyagi haszonszerzés céljával.
Nekem ilyen esetben nem jogtalan az hogy pénzt kapjak hiszen komoly sérelem ért."
Azt, hogy jogos vagy jogtalan azt nem te döntöd el, hanem a bíróság. Be kell perelni, ha anyagi kár ért vagy feljelenteni attól függ, mi történt. Majd, a bíróság megítéli számodra a kártérítést, ha az jogos. Ez a törvényes menete.
Nem vagy bíró, nem önbíráskodhatsz, ha jogosan fizetne neked, akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!