Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha valakit eltűnés miatt...

Ha valakit eltűnés miatt köröznek, akkor mindenképp vissza viszik a hozzátartozóinak?

Figyelt kérdés

Például valakit bejelentenek hogy eltűnt, majd később megtalálja a rendőrség, viszont ő azt mondja hogy direkt "szökött" el mert nem akar tovább együtt élni és kapcsolatban maradni a családjával.

Ilyen esetben is kötelességük tájékoztatni a rendőröknek a bejelentő hozzátartozót vagy a körözött akaratának megfelelően nem?

2021. aug. 18. 23:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, ilyenkor elmondják, hogy az illetőt megtalálták és él, de nem árulják el, hol van.
2021. aug. 18. 23:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha 18 alatti akkor haza viszik mindenképpen. Ha nagykorú akkor van az amit az első mondtott. Mert semmi közük, hogy hol van, ha ő nem akarja, hogy tudják. De saját maga is jelezheti a rendőrség felé, ha látja a körözést, hogy igen én vagyok, élek, jól vagyok, csak nem akarok hallani többé a családomról. Ezzel legalább némi munkát megspórol a szegény remdőröknek.
2021. aug. 18. 23:42
 3/3 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ha nagykorú és nem áll gyámság alatt, akkor nem. Miért vinnék? Mindenkinek joga van ott élni, ahol akar. Ha nem szeretné, azt sem mondják meg annak, aki kerestette, hogy hol van.
2021. aug. 19. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!